2 Unlimited

Ray en Anita vormden in de jaren negentig het wereldberoemde duo 2 Unlimited en zijn gemeten naar verkoop cijfers verreweg het meest succesvolle muzikale export product uit die tijd.

2 Unlimited toerde en scoorde na hun doorbraak in 1991 wereldwijd opeenvolgende top 10- en nummer 1-hits in vele landen, waaronder Australië, Japan en Zuid Afrika. Het eerste album, dat ”Get Ready!” heette, werd een groot succes. Wereldwijd verkochten ze 2,6 miljoen exemplaren. In Groot-Brittannië wisten ze met zowel ”Get Ready For This”, ”Twilight zone” en ”Workaholic” meteen in de top 10 van de UK Top 40 binnen te komen. Ook de vierde single van het album ”The Magic Friend” wist in Groot-Brittannië te stijgen tot nummer 11. ”Twilight Zone” werd in de Verenigde Staten een eerste hit. Het nummer wist de nummer 5-positie van de Amerikaanse Dance Chart te bereiken en werd gebruikt in de film The Girl Next Door.

In Nederland hebben ze mega succes geboekt met hun grootste hit ”no Limit” van het album ”no limits!”. De single heeft in 35 landen op nummer 1 gestaan en van het album zijn 3 miljoen exemplaren verkocht.

in 1996 besloot het duo er mee te stoppen. Sinds 2012 gebruiken Ray en Anita de naam 2 Unlimited weer. Op 10 augustus 2012 traden Ray en Anita voor het eerst weer op als 2 Unlimited op het Smukfest in het Deense Skanderborg. Speciaal voor het optreden droegen zij op maat gemaakte 2 Unlimited-outfits. De hernieuwde samenwerking met hun Belgische producer De Coster werd door beiden omarmd.

EEN EVENEMENTENBUREAU VOOR MUSIC & MORE:

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…