A Balladeer

'De Goederen slaagt in wat hij wil: de adem benemen.' REVU
'Ballades, kleine liedjes. Daar is Marinus erg goed in.' Frits Spits
'Liedjes van nostalgische schoonheid.' Leo Blokhuis

Marinus de Goederen, alias a balladeer, staat bekend om zijn verhalende liedjes met de meest uiteenlopende teksten. Zo zingt de singer-songwriter over presidentsvrouw Jackie Kennedy, pornoster Bambi Woods en warenhuis Marks & Spencer. Zijn album Sorry, kid. (2010) is misschien wel zijn meest persoonlijke tot nu toe met intrigerende titels als 'How I Hurt My Heels', 'Why Hitler Loved His Dog' en 'More Or Less The Sort Of Shit Ex-Lovers Get Restraining Orders For'.

De eerste a balladeer single 'Swim With Sam' is ge'nspireerd door Held Van Beroep, een roman van Adriaan Jaeggi, en staat de laatste jaren steevast in de Top 2000. Het nummer is terug te vinden op debuutalbum Panama, met medewerkingen van Peter Slager (BL'F) en Robert Kirby (Nick Drake). De albums Where Are You, Bambi Woods? en Sorry, kid. verschenen behalve in Nederland ook in Amerika.

In het verleden verzorgde a balladeer de voorprogramma's van Live, Keane, Saybia, Maria Mena, Gabriel Rios, Sarah Bettens (K's Choice), Jay Brannan, Skik en BL'F. De band werd voor zowel een TMF Award als een 3FM Award genomineerd en kreeg in 2007 door BL'F-bassist Peter Slager een Zilveren Harp opgespeld. Een jaar later werd a balladeer genomineerd voor een Edison in de categorie Beste Album. In december 2010 toerde De Goederen een maand met Dolf Jansen voor wie hij ook liedjes schrijft.

Momenteel bevindt a balladeer zich in de studio voor de opnames van een nieuw album.

EEN EVENEMENTENBUREAU VOOR MUSIC & MORE:

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…