AC/DIXI

De basis voor AC/DIXI werd niet geheel toevallig gelegd op het Oekracht festival in 2000 door gitaristen Casper Klein Gunnewiek en Gee rt Jan Paaschens. Uit pure dranklust en verveling besloten zei dan ook een band op te richten. De naam AC/Dixi werd ingegeven door het regelmatige bezoek aan de Dixi's op het festivalterrein en de gezamenlijke liefde voor AC/DC.

Na enkele jaren creëerde de band steeds meer een eigen geluid. Eind 2003 werd dan ook de eerste (kerst)single opgenomen. Vanaf dit moment begon de band ook meer buiten de r egio Achterhoek op te treden.
Door het groeiende aantal optredens in tent- en schuurfeesten is AC/Dixi zich naast de stevige Rock’n Roll ook meer gaan richten op de humor en feest in de show. Onder het motto stampende feestrock met grappige eigen teksten, besloot AC/Dixi elk jaar met een ander thema door het land te gaan toeren. Tijdens elk optreden wordt dan ook alles uit de kast getrokken om het publiek te vermaken. Zo verschijnen er speciale gasten als koningin Beatrix, de kerstman en Tina Turner op het podium en wordt er gebruik gemaakt van heftige showattributen.

In de media is AC/Dixi ook niet onopgemerkt gebleven. Zo was de band in 2005 drie maal te zien in het programma “Man bijt hond”. In 2006 ontstond een rel tussen AC/Dixi en oud-voetballer John de Wolf rondom de singlepresentatie van het nummer “Wereldkampioen” waaraan o.a. Giel Beelen en Telegraaf ruime aandacht schonken. Voorjaar 2007 bracht AC/Dixi de single “Zon Zee & Zuipen”uit dat veelvuldig op de radio te horen was. Dit zelfde jaar kwam AC/Dixi in actie tegen het naderende rookverbod in de horeca. Met het gratis te downloaden nummer “Antirookverbod!” trok de band de aandacht van onder meer de Telegraaf en de Coen & Sander Show op 3FM. Door het succes van dit nummer werd de band onder andere gevraagd om op te treden op het Malieveld tijdens de massale rookverbod-demonstratie.

In 2009 toert AC/Dixi onder het motto “Kom Op zoepen” door het land. Het podium is hierbij ingericht als boksarena waarin de bandleden als doldwazen tekeer gaan en de meest gekke capriolen uithalen. Het openingsnummer “Kom Op Zoepen” dat elk optreden ten gehore gebracht wordt is gratis te downloaden op www.acdixi.com.

AC/Dixi bestaat uit:
Diederick “Dee” Brinkerhof – Leadzang
Martijn “Tinus” Schurink – Drums
Casper ”Cappie” Klein Gunnewiek – Gitaar/presentatie
Dirk “Dorus” Wopereis – Bas
Jip “Jippie” ten Barge – Gitaar/zang

EEN EVENEMENTENBUREAU VOOR MUSIC & MORE:

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…