Berget Lewis

Met haar krachtige volume als handelsmerk is Berget Lewis al vele jaren een vaste waarde op menig (bedrijfs)evenement. Met als startpunt de muzikale samenwerking met Tjeerd en Trijntje Oosterhuis binnen Total Touch, groeide Berget via theater- en concerttours met o.a. De Dijk, Candy Dulfer, Ruth Jacott, The Golden Earring en Karin Bloemen uit tot de meest internationale souldiva binnen onze landsgrenzen. Een titel die ook buiten Nederland niet onopgemerkt is gebleven. Zo deelde ze tevens het podium met grootheden als Van Morrisson, Dave Stewart en Maceo Parker.

Men kan simpelweg niet meer om haar unieke stemgeluid heen. Zo ontwikkelt Berget zich na het Total Touch tijdperk tot één van de meest gevraagde (gast)solisten van ons land en tourt over de hele wereld  met niet de minste artiesten. Daarnaast is zij dé jingle-stem voor radiozenders als 3FM en 538 en vocaal verantwoordelijk voor een imposante reeks radio- en televisiecommercials.

Vanaf 2003 begint Berget zich steeds meer toe te leggen op haar solocarrière en nemen de opnamen voor haar debuutalbum een eerste aanvang. In de betrekkelijke rust van een Frans studiocomplex wordt de basis gelegd voor het album dat in het najaar van 2007 zal worden uitgebracht. Als voorloper op deze release verschijnt in het voorjaar van 2006 de single It Don’t Matter, enkele maanden later opgevolgd door haar eerste solohit I’d Like To Teach The World To Sing. Een van de bekendste reclameliedjes aller tijden en op verzoek van frisdrankgigant Coca Cola door Berget ge-restyled en op single uitgebracht.

In maart 2007 vormt Berget met Edwin Evers een gelegenheidsduo in de vocale prominenten competitie 'Just The Two Of Us'. Een even populair als dichtbekeken muzikaal tv programma, waarbij ze in no-time uitgroeien  tot de absolute publiekslievelingen en zorgdragen voor een afgetekende overwinning. Vanaf dat moment weten nationale en internationale artiesten Berget te vinden. Zo verzorgt ze zes special guest optredens tijdens de uitverkochte Arena concerten van Toppers Joling, Gordon en Froger en is ze de smaakmaker bij vele tv gala's en evenementen. Aansluitend start Berget in juli 2007 een Europese tournee met Candy Dulfer, Rosie Gaines en de band van Prince, waarbij maar liefst 18 concerten worden gedaan in 11 landen.

Berget Lewis heeft een swingende solo-show, speelt het dak eraf met haar eigen top-band The Soul-X-Plosion en gaat terug naar de onweerstaanbare grooves van haar roots met The Gospeltrain. Hoedanook, een optreden van Berget Lewis is nooit hetzelfde en altijd de moeite waard.

EEN EVENEMENTENBUREAU VOOR MUSIC & MORE:

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…