Daniel Lohues

Verhalen en handgemaakte muziek van Daniël Lohues, de eigenzinnige multi-instrumentalist uit Erica. Al een paar jaar trekt Daniёl als een hedendaagse troubadour in zijn eentje succesvol langs theaters door het hele land. De bezoekers van zijn voorstellingen stappen voor een avondje binnen in Daniёl's wereld. Daar vinden ze troost, verwondering, ernst, relativering en humor. Anders, en tegelijkertijd herkenbaar. De mens, de liefde, historie, muziek, het leven op het platteland, het leven op reis, Lohues schrijft er songs over waarmee hij in de hoofden van zijn luisteraars een verborgen luik weet te openen. En alles op die typisch Lohuesiaanse manier.

Gunder is zijn nieuwste album. Na tien actieve Skik-jaren, twee bluesplaten en vier Allennig-cd's vormt Gunder een tweeluik met het vorig jaar verschenen succesalbum Hout Moet. Lohues: "Het is een logisch vervolg, zowel thematisch als technisch."

Vanaf februari tourt Daniël Lohues met zijn nagelnieuwe voorstelling Gunder langs de theaters van Nederland . De liefde, de natuur, de mens en de tijd. De horizon, de dorpspomp, de muziek en het eeuwige verlangen. Allemaal dingen die Daniël in zijn nieuwe voorstelling, op zijn eigen wijze, verwerkte in de songs die hij de afgelopen tijd schreef. Door middel van zijn muziek en teksten biedt hij hoop en troost. Door de diepte te kennen weet Lohues sterker dan ooit een bron van positiviteit aan te boren. Dat alles in een avond vol handgemaakte, akoestische muziek en waargebeurde verhalen.

EEN EVENEMENTENBUREAU VOOR MUSIC & MORE:

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…