Jennifer Ewbank

Jennifer Ewbank is geboren op 27 juli 1987. Naast het familie leven is zij zeer betrokken bij het lief en leed van dieren. Een huis zonder dieren is een huis zonder dat extra gevoel van liefhebben. Muziek maakt het echter allemaal compleet. Zingen deed Jennifer al voordat ze kon tellen. De kleine zeemeermin was haar grote voorbeeld. Toen zij 9 jaar was begon de kleine blonde met pianolessen. De muziekstukjes die zij moest instuderen werden door haar consequent veranderd en zij maakte er haar eigen versie van. Al snel bleek dat Jennifer de noten op papier niet nodig had. Als zij een liedje mooi vond dan was het voor haar een kleine moeite om het op gehoor na te spelen.

Ze begon met het maken van muziek en het schrijven van teksten. Jennifer raakte er steeds meer van overtuigd hoe mooi het was om met zingen gevoelens en gedachten over te brengen. Van Peter le Feber leerde ze om piano te spelen zonder dat er bladmuziek nodig was en haar eigen nummers te begeleiden. Jen was op de goede weg om zichzelf te ontdekken. Na een half jaar begon ze met zanglessen bij de bekende operazanger Willy Caron. Tussen hen ontstond er een bijzondere vriendschap.

Van hem heeft zij ontzettend veel geleerd. Zelfs in de lessen die ze nu geeft aan haar leerlingen komen er veel aspecten terug uit zijn lessen aan haar. Behalve de zangtechnieken gaf hij haar ook levenslessen en leerde hij haar om gevoelens tot uitdrukking te brengen in haar zang. Een geweldige man. Naast de lessen van Willy heeft Jennifer les gehad van Nurlaila Karim en Frederike Schonis.

Jennifer heeft nu thuis haar home studio waarin ze haar eigen muziek kan produceren. Daarnaast geeft ze zanglessen aan kinderen. De liefde voor de muziek was er altijd maar de Ierse muziek heeft haar toen ze nog heel jong was gegrepen. Als klein meisje wilde ze altijd al viool spelen. Haar ouders vonden het handiger om eerst de piano te proberen omdat ze daarbij kon zingen.

Daarna ontdekte ze de zangeres Eva Cassidy die een groot voorbeeld voor haar was. Hoe Eva emotie kon overbrengen ontroerde haar. Helaas leeft deze geweldige zangeres niet meer. Ook the Eagels en the Beatles waren voor haar belangrijke voorbeelden. In aug. 2009 ging Jennifer aan de slag om met haar broer John een album op te nemen. Voordat het album het eindstadium had bereikt besloot Jennifer om mee te doen aan het programma The Voice. Hieraan meedoen was een hele stap. Ondanks alle twijfels hakte Jennifer de knoop door….. ze ging ervoor. Het programma heeft zij als bijzonder leerzaam ervaren.

De periode na dit programma heeft in het teken gestaan van studio in, studio uit, wat heeft geleid tot haar eerste album; London Tree. Dit album is in september 2011 uitgebracht en is een geode weerspiegeling van hoe Jennifer is en hoe ze zich voelt.

Momenteel treedt ze ook veel op op bruiloften waar ze de muzikale omlijsting verzorgt. Ook kan zij een persoonlijk liedje schrijven voor het aankomende bruidspaar en dit nummer zingen tijdens de ceremonie.

EEN EVENEMENTENBUREAU VOOR MUSIC & MORE:

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…