Lucky Fonz III

In de afgelopen jaren is Lucky Fonz III zowel in binnen- als buitenland uitgegroeid tot één van Nederland’s bekendste en meest gewaardeerde songwriters en live-acts. Met het succes van zijn vorige plaat, ‘Hoe je Honing Maakt’ (met daarop de top-10 hit ‘Ik heb een meisje’) bereikte hij een breed en gevarieerd publiek in Nederland.

Dankzij intensieve tours in Amerika, Australie, Zuid-Afrika, Italie, Denemarken, Zwitserland, Spanje, Engeland, Canada, Duitsland, Belgie en Luxemburg heeft Lucky ook een toegewijde internationale fanbasis weten te verwerven. Zijn engelstalige album ‘Life is Short’ werd een bescheiden hit op amerikaanse collegeradio en bereikte de 56e plek op de CMJ-charts. De krant Mail & Guardian schreef over hem: “…awkwardly funny, but his songs are so sincere and stunningly beautiful, he can take your breath away”.

Op 15 maart 2013 verscheen in Nederland Lucky Fonz III’s nieuwe solo-album: het engelstalige ‘All of Amsterdam’. Over dit album zegt Lucky zelf: ‘Het is zowel een terugkeer naar mijn wortels als troubadour als een volgende stap erin. Ik wilde een album maken dat de intimiteit en precisie van mijn solo live-shows benaderde. En dan het liefst zo intens mogelijk, dat het klinkt alsof iemand je ’s nachts in bed een geheim toefluistert. Ik denk veel na over hoe ik als artiest te werk ga, en ik besefte dat ik me compromisloos moest opstellen om aan zulke ambities te voldoen. Dat heb ik gedaan, en het resultaat is een soort puur distillaat van tekst en melodie; weinig franje, maar des te meer schoonheid.’

De muziek op ‘All of Amsterdam’ bestaat uit 14 nieuwe songs, alles vrijwel geheel live ingespeeld door Lucky op piano en gitaar. De produktie lag in handen van Ro Halfhide en Lucky zelf, net als bij het titelloze debuutalbum, Life is Short en Hoe Je Honing Maakt.

Een bijzonder album verdient bijzonder artwork. Daarom heeft kunstenaar Jan Rothuizen een serie van 17 nieuwe tekeningen gemaakt op basis van de teksten en muziek. Het album zal dan ook exclusief verschijnen in boekvorm. Het boek bevat alle teksten, de tekeningen en de cd zelf.

EEN EVENEMENTENBUREAU VOOR MUSIC & MORE:

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…