Pete Philly

Pete Philly werd op 28 mei 1980 op Aruba als Pieter Philip Monzon geboren. Op zijn vijfde verhuisde Pete Philly naar Nederland en ging wonen in Den Haag. Hij raakte geïnteresseerd in hiphop door te luisteren naar groepen als De La Soul en A Tribe Called Quest.

Ook begon hij aan een opleiding aan de kunstacademie, maar dit gaf hij na een jaar al op. Hij heeft gastbijdragen gedaan bij bands als Nicotine en Gotcha en werd hierdoor geleidelijk aan bekend.

In 2002, op 22-jarige leeftijd, deed Pete Philly mee aan de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie 'Hiphop/R&B'. Hij werd ondersteund door DJ PCM (die nog steeds backup DJ is bij Pete Philly) en trompettist Colin Benders (beter bekend als Kyteman).[1] In 2004 werd hij uitgenodigd voor een optreden in Glasgow tijdens de Schotse muziekbeurs Musicworks Convention.

In 2004 ging Pete Philly samenwerken met een andere Nederlandse hiphop-artiest; Perquisite. Dit leidde in 2005 tot het album Mindstate, waarop hiphop, jazz en klassieke muziek werden gecombineerd. In dit album sprak hij over mindstates als paranoia, vermoeidheid, luiheid, opgeluchtheid en gevoelens zoals hoop. Gastbijdragen waren er van Senna, Cee-Major en Talib Kweli.

Begin 2007 verscheen de remixplaat ”Remindstate”, een conceptalbum met daarop materiaal van diverse remixers in de periode 2005 tot 2007. De tracks van “Mindstate” werden op voortreffelijke wijze in een nieuw jasje gestoken door uiteenlopende artiesten als Laidback Luke, Seiji, Nicolay (BBE label), DJ Mitsu, Morgan Spacek en ga zo maar door. Intussen zou MC Pete Philly ook zijn vocalen inzetten voor diverse andere projecten/albums.

In 2007 brachten Pete Philly & Perquisite het album Mystery Repeats uit.

Tijdens het werk aan zijn eerste soloalbum, One, bracht hij in het najaar van 2010 via YouTube en zijn website (als gratis muziekdownloads) liedjes uit als onderdeel van het project Open Loops.

EEN EVENEMENTENBUREAU VOOR MUSIC & MORE:

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…