Balthazar

Balthazar
Balthazar

Artist description

De Belgische popgroep Balthazar wordt opgericht in 2004 en bestaat uit Maarten Devoldere, Jinte Deprez, Patricia Vanneste, Simon Casier en Christophe Claeys. De bandleden komen uit de omgeving van Kortrijk en Gent en maken indierock in de stijl van Spoon en Interpol.

In augustus 2006 brengt Balthazar in eigen beheer hun eerste (titelloze) EP uit. Na een zestigtal optredens worden begin 2007 bassist Joachim Quartier en drummer Koen Verfaillie vervangen door Simon Casier en Christophe Claeys en start Balthazar met een gloednieuwe set.

This is a flirt
In juli 2007 brengt Balthazar hun eerste single 'This Is A Flirt' uit. Daarop volgt 'Bathroom Lovin': Situations'. er wordt ook getoerd in Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Nederland.

Applause
In de zomer van 2009 zakt Balthazar af naar Zuid-Afrika voor een clubtour om vervolgens bij terugkeer te werken aan hun eerste album. Applause komt in 2010 uit en wordt gevolgd door optredens op Pukkelpop en Rock Werchter.

Rats
Balthazar brengt in oktober 2012 hun tweede album Rats uit. De Belgische boys blijven vrolijk rondtoeren en doen in 2013 wederom Rock Werchter aan, alsook Down The Rabbit Hole in 2014.

Thin Walls
Het derde studioalbum Thin Walls van Balthazar komt eind maart 2015 uit. Voor de plaat werkt de band samen met producers Ben Hillier (o.a. Depeche Mode, Elbow en Blur) en Jason Cox (o.a. Massive Attack en Gorillaz). De plaat behandelt thema's als verliefdheid en oncontroleerbare emoties. Volgens de band luidt het album een nieuw tijdperk in.