Emma Bale

Emma Bale
Emma Bale

Artist description

In haar geheel eigen universum, waar een helder wit licht heerst, betovert Emma Bale iedereen die luisteren wil. Hitsingles Run, All I Want en Worth It, samen met haar hele debuut EP ‘My World Untouched’, brachten Emma moeiteloos aan de top van de Belgische popmuziek - ondanks haar jonge leeftijd.

Nog geen achttien jaar oud, en toch werden haar tracks al meer dan 50 miljoen keer gestreamd. En schopte ze het van in het begin tot op de grootste podia over heel Europa. Begin 2017 won ze zelfs de MIA voor Beste Solo Vrouw en werd daarmee de jongste winnaar ooit. In 2016 won ze de award voor beste Belgische act op de MTV Europe Music Awards.

Maar Emma is zoveel meer dan awards en gebroken records. Geïnspireerd door Florence Welch, Maggie Rogers en Dua Lipa, onder andere, toont ze aan dat haar eerste successen nog maar het begin zijn. Wij kunnen alvast niet wachten op het vervolg.

De nieuwe single Curaçao, werd opgenomen in ICP, door Luuk Cox en Hans Francken en werd gemixed door Neil Comber (Florence & The Machine, MIA, Aurora). Een frisse subtropische popsound is het resultaat.