Alain Clark

Alain Clark
Alain Clark

Artist description

Zanger, gitarist, componist, producer en vooral: muzikant in hart en nieren. Alain Clark is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziek. Met zijn vijfde album in aantocht kijkt de zanger terug op een hele rij hitsingles, multiplatina albums, een kast vol awards en optredens op internationale festivals als San Remo, Montreux Jazz en het Reeperbahn Festival, naast prestigieuze Nederlandse podia als die van North Sea Jazz en het Concertgebouw.

Voor zijn volgende, vijfde, album legt hij zich evenwel weer toe op wat hij nog steeds goed kan: hitsingles maken. De eerste twee, Back In My World en Lose Ourselves, bleken opnieuw veel gedraaide radiofavorieten. “Ik maak het album deze keer liedje voor liedje”, legt Alain uit. Inmiddels heeft hij zijn album bij elkaar; dat verschijnt op 7 februari 2014. Hij ziet er nu al naar uit om het live ten gehore te brengen. “Ik wil in 2014 lekker spelen. In het voorjaar een clubtour, van de zomer festivals.”

Voor daarna denkt hij al voorzichtig over een theatertour, iets wat hij volgens eigen zeggen eerder niet durfde omdat hij dan ‘wel iets te vertellen moest hebben’. Met een Zilveren Harp, een Edison en awards van onder meer 3FM en Radio 6 op zijn schoorsteenmantel én een vijfde album op zijn cv komt dat vast goed.