Cho
Cho

Artist description

Giovanni “Cho” Rustenberg is 21 jaar jong, woonachtig in Amsterdam en is misschien wel de grootste hiphopbelofte van Nederland. Cho is technisch, creatief, flowt alsof hij al eeuwen rapt en heeft een verhaal. Samen met producer Spanker werkt Cho hard aan zijn eerste EP bij Top Notch. 

Op zijn 18e verjaardag debuteerde Cho met zijn soloclip ‘Veel Schijt’. Inmiddels is hij miljoenen Youtube views verder, bracht Cho twee mixtapes uit, deed hij veel podiumervaring op onder de vleugels van Adje’s Sloddervosgang en werkte Cho met de top van de Nederlandse scene. Zo staat Cho op het album van Reverse, op Karma van Keizer, de succesvolle EP van Broederliefde en werkte hij onder meer met Sjaak, Adje, Brahim Fouradi, Kalibwoy, Lil Kleine, Bokoesam, Jowy Rosé en IAmAisha.

“Sinds ik me kan herinneren maak ik muziek. Ik rapte in mijn kamer en trad op voor familieleden. Op mijn zestiende werd ik vanuit de kerk gevraagd om een rap te schrijven over Jezus. Op basis daarvan ben ik door een dj uitgenodigd voor een lokaal radiostation. In de uitzending deed ik een freestyle over ‘Broodje Bakpao’. Adje had dat gehoord en zocht contact. Vanaf dat moment ben ik onder zijn vleugels aan mijn muziek gaan werken. Hij en Reverse hebben me veel geleerd.”

In 2012 bracht Cho de mixtape Knock Knock uit. Hij rapte veelal over bestaande beats en liet horen dat hij een groot raptalent bezit. Een dik jaar later volgde Knock Knock 2, waarvoor de mc met producer Spanker samenwerkte. “Op die tape heb ik laten horen niet alleen te kunnen rappen, maar echt liedjes te maken.” Knock Knock 2 was de populairste mixtape van 2013 op Puna.nl. Naar aanleiding hiervan toonden diverse partijen interesse, waarna Cho besloot met Top Notch in zee te gaan. “Adje steunt me in deze volgende stap. Hij wil mij ook zien groeien. Ik blijf gewoon Sloddervosgang en kan ook niet wachten tot hij weer buiten is.”

Cho luisterde als jonge jongen veel naar technische rappers als Eminem en Andre 3000. “Daarnaast kocht ik veel singles, vooral voor de instrumentals. Die probeerde ik weer kapot te rappen om zo aan mijn eigen stijl en kunde te werken.” Cho staat bekend om creatief stemgebruik, snelle flowswitches en vaardige rijms. “Ik weet nu heel goed wat ik wil en waar mijn kracht ligt. Ik heb mij muzikaal, maar ook als mens sterk ontwikkeld. Ik heb zin om dit te laten horen en te laten zien op het podium.” Het management van Cho wordt verzorgd door internationaal A&R-talent en succesvol muzikant Brahim Fouradi.

De aanstaande EP met Spanker is nog in de maak. De eerste single is al gekozen en de videoclip hiervan zal op 8 december het licht zien. Gevolgd door de maxi-single met twee bonustracks op 15 december. Ondertussen kun je al genieten van de video ‘93, de aftrap van het compilatie album dat Top Notch dit najaar samen met hiphopplatform Puna.nl uitbrengt.