JoeyAK

JoeyAK
JoeyAK

Artist description

JOEYAK
Holendrecht, Holendrecht, Holendrecht! Als er íemand is die dit Amsterdamse stadsdeel flink vertegenwoordigt, is het wel hiphopsensatie JoeyAK. Na zijn vrijlating uit de gevangenis bracht de jonge rapper begin 2018 zijn debuut-EP ‘Luitenant’ uit – met daarop featurings van onder meer Sevn Alias en Boef- en belandde daarmee op nummer vijf in de Album Top 100.

Joey is een product van de straat. Zijn hoofd is heet, en zijn hart koud. Hij rapt wat hij leeft, en misschien nog wel belangrijker; hij leeft wat hij rapt. Ook in de rest van 2018 zat hij niet stil. Hij veroorzaakte moshpits op grote festivals als WOO HAH! en Appelsap en was te horen op singles van bijvoorbeeld Esko, Mario Cash en Architrackz.

Met de singles ‘Hoofd Heet’ en ‘Boonk Gang’ gaf hij al wat voorproefjes van zijn nieuwe EP ‘Hoofd Heet, Hard Koud’, die in het najaar verscheen. Op die plaat laat JoeyAK -die AK staat voor Alles Kantelen- weer een hele andere kant van zichzelf zien. IJskoude en stoïcijnse straatrap gaat daarop hand in hand met warme drumpartijen uit baile funk. Zijn tracks komen mokerhard aan bij elke crowd en hij is dan ook van plan om elk podium van Nederland compleet in de fik te zetten. Hoofd heet, show heter!