Sarita Lorena

Sarita Lorena
Sarita Lorena

Artist description

Sarita Lorena, artiestennaam van Sarah de Sousa Gonçalves. Sarah verhuisde op 9-jarige leeftijd vanuit Brazilië naar Nederland waar ze in het Zeeuwse IJzendijke terecht kwam. Het was stil rondom de zangeres, de enige samenwerking die ze had was op het album van D-Double. Totdat ze in 2018 ineens deelnam aan FunX Talent en bekendheid kreeg bij het grote publiek. Ze behaalde uiteindelijk de finale van de talentenjacht van het radio programma.

In 2018 bracht ze, volledig in eigen beheer, de track "Laat Me Niet Los" uit. In 2019 tekende Sarita bij Sony en dat vierde ze met de release van "On Top" en "Denk Maar Niet". In mei 2019 maakt ze met Ronnie Flex een single, Haal Me Naar Boven.Op 11 juli 2022 komt haar vriend, Siki Martina (31), om bij een schietpartij in Rotterdam. "We hebben elkaar velen dingen beloofd een daarvan was dat we samen oud zouden worden", schrijft Sarita bij een foto van hun samen op Instagram. "Nooit meer… nooit meer je lieve woorden, nooit meer je warme knuffels, nooit meer je liefde kunnen voelen."Het hart van Sarita huilt. 'En ik ga kapot. Toen jij heen bent gegaan, stierf een groot deel van mij met je mee.'

Beste Zangers 2022

Op 11 augustus 2022 maakt Sarita Lorena haar debuut in het AVRO TROS programma "Beste Zangers". Ze is samen te bewonderen met Jaap Reesema, Ferdi Bolland, Nielson, Claudia de Breij, Blanks en Roxeanne Hazes. Elke week behandelen ze de (favoriete) liedjes van één van de artiesten, waarna de rest deze optreedt in geheel eigen stijl.