SBMG
SBMG

Artist description

De mannen Henk Mando (Henkie T) en Chyvon Pala (Chivv) oftewel SBMG (Swatu Boys Money Gang) groeide samen op in Amsterdam Zuidoost. Sinds de middelbare school zijn de 2 al hechte vrienden en waar Chivv ooit begon als zanger rolde hij door toedoen van Henkie T al snel in het rappen. Op hun 15e jarige leeftijd brachten de heren hun eerste song “Heel arrogant” uit. Mede door social media en het blijven maken van diverse songs nam de populariteit van SBMG steeds meer toe. Henkie T & Chivv schrijven vooral songs omtrent dagelijkse gebeurtenissen uit hun leven. De dingen die ze meemaken op school, in de club, met de meiden en ga zo maar door.

Maart 2013 kwam de verzamel song “Young Belegen” uit van 4ShoBangers. Een enorme hit onder de jongeren gemaakt door de nieuwe lichting rappers waaronder ook Henkie T & Chivv van SBMG. “Young Belegen” was een extra startschot om heel Nederland kennis te laten maken met SBMG en ook platenlabel TopNotch klopte aan de deur. Eerste solo wapenfeit en uitgebracht via TopNotch was dé clubhit van 2014 “Oe Na Na”. Met meer dan 3 miljoen youtube hits en meer dan 200 shows in 2014 liet SBMG een serieus visitekaartje achter. Een druk en imponerend jaar dat werd afgesloten met de release van hun Mixtape “Money & Gang” op 28 november in de Melkweg tijdens de succesvolle clubavond Encore.

Dit komende jaar zal hun eerste officiële EP verschijnen via TopNotch en hun single “Late Night Sex” feat Yes-R is medio februari verschenen. 2015 belooft een druk jaar te worden waar SBMG zal proberen om hun nu al super grote (vooral jonge) aanhang nog meer te verbreden.