The Deaf

The Deaf
The Deaf

Artist description

Den Haag wordt altijd de beatstad van Nederland genoemd, maar die beatmuziek was al lange tijd ver te zoeken…The Deaf

In augustus 2007 besluiten Spike van Zoest, Kit Carrera en Miss Fuzz de beat uit de Haagse grond op te graven en deze nieuw leven in te blazen, door ‘m te mixen met een overdosis garage, punk en rock&roll. Al vanaf hun eerste show in Den Haag gaat het hard met de band en volgt een clubtour en een reeks festivals (o.a. Appelpop, SXSW 2010, Paaspop, Koninginnenacht en Zwarte Cross).

Na het zien van hun show op het SXSW Festival in Austin ordeelt Clem Burke (Blondie): ” Awesome band! He’s a combination of Pelle Almqvist (the Hives), Wilco Johnson (Dr. Feelgood) and Pete Townsend (the Who) all rolled into one!”

Na drie jaar spelen in alle uithoeken van Nederland versterken de drie Hagenezen in 2010 hun geluid met de vuige orgeltunes van Magere Mau en tegen het einde van het jaar duikt het viertal dan eindelijk de studio in om hun debuutplaat op te nemen.   Met het opzetten van eigen label Speed Beat Records en de release van hun album in het vooruitzicht, maakt The Deaf zich op voor een nieuwe tour – te beginnen in maart 2011 op het South by South West Festival (Austin, Texas).

Hun doel? Snoeihard spelen totdat je trommelvliezen trillen en je jezelf verliest in een smerige twist & shout tornado. It’s loud! It’s dirty! It’s wild! IT’S THE DEAF!! It’s loud! It’s dirty! It’s wild! IT’S THE DEAF!!