The Great Communicators

The Great Communicators
The Great Communicators

Artist description

The Great Communicators is een Amsterdamse/Haagse indieband ontstaan in 2012. Het vijftal transformeert in die tijd onder leiding van frontman Arend Dijkstra van de progressieve gimmickrock onder de naam Klopje Popje naar de verfrissende indie muziek zoals we die nu van ze kennen en verandert hun naam in The Great Communicators. De transformatie neemt twee jaar in beslag en hun eerste EP Bide Your Time verschijnt in 2014. Gaia Slotboom heeft zich dan als vrouwelijke vocalist bij de band gevoegd. In 2017 wordt zij opgevolgd door Shawnee Erfmann.

Er volgt een succesvolle tour met de Popronde en de muziek wordt van alle kanten zeer goed ontvangen. Uitnodigingen voor Noorderslag, DWDD en 3FM schuift de band echter nog terzijde. Eerst richten ze zich volledig op het schrijven van hun debuutalbum. Deze wordt opgenomen in Kytopia en geproduceerd door Simon Akkermans.

2016 is het jaar om naar buiten te treden als band; de band speelt op Noorderslag, deBeschaving, Down the Rabbit Hole, staat in het voorprogramma van Kensington in de Ziggo Dome, wordt verkozen tot 3FM Serious Talent en de 12 van 3voor12 en gaat – nu wel - langs bij De Wereld Draait Door en 3FM. De band valt op door de unieke man/vrouw samenzang en slim geschreven en rijk gearrangeerde liedjes waardoor hun debuutplaat en live shows van begin tot eind blijven boeien.

Lucky Horse is de titel van de plaat en tevens het motto van de band. “We zetten alles in op één paard, het is alles of niets.” Soms wordt geduld beloond.