Yung Nnelg

Yung Nnelg
Yung Nnelg

Artist description

Yung Nnelg oftewel Glenn Ascencion is een jonge Ghanese rapper uit Amsterdam Zuid-Oost beter bekend als de Bijlmer. Alhoewel zijn carrière nog jong is heeft Yung Nnelg in een korte tijd flink van zich weten te gelden.

In de winter van 2014 bracht Yung Nnelg in eigen beheer zijn eerste mixtape ‘What Else’ uit. Met dit project wist hij zich niet alleen muzikaal te onderscheiden met een unieke sound maar ook het artwork, een prachtig zelfportret in de stijl van de jaren 70, van Carlijn Jacobs. Met singles als ‘YNF’ en ‘Ja Ja Ja’ wist hij zich snel te onderscheidden met een nieuw en totaal eigen geluid. Kort daarna sloot hij zich aan bij het collectief Veldentaal waaronder Bokoesam en Idaly onderdeel van uitmaken, werd hij geboekt voor het prominente festival Appelsap, dit slechts in een periode van een half jaar. Dit volgde hij vervolgens op met zijn eerste officiële single ‘Chamos’ in samenwerking met producer Garrincha in de zomer van 2015. Dit nummer groeide gestaag uit tot een van de zomer hip hop hits met 446.293 views, wat hem een plek opleverde in het voorprogramma van tour van de Jeugd van Tegenwoordig en werd door de hip hop industrie tot het vierde beste nummer van het jaar uitgekozen.

Zijn laatste wapenfeit is de EP ‘Fox P2’ die tot stand is gekomen na een intensieve samenwerking met producer FNMLAS. Met wederom prachtig artwork, ditmaal door Stefan van Glerum, een interessante titel ‘Fox P2’ en een totaal eigen sound, laat Yung Nnelg zien dat hij zijn plek in de hip hop wereld heeft veroverd. Het afgelopn jaar heeft Yung Nnelg een tour met Veldentaal en SMIB achter de rug en is op diverse poppodia en festivals in Nederland te zien.