Lana Del Rey

Lana Del Rey
Lana Del Rey

Informatie over de artiest

Lana Del Rey, geboren als Elizabeth Woolridge Grant (Lake Placid, 21 juni 1986) is een Amerikaanse singer-songwriter. Haar artiestennaam is gedeeltelijk van de Hollywood actrice Lana Turner en van een model Ford-auto, de Del Rey. Echter, in het tijdschrift Humo van 27 januari 2012 zegt ze in een interview dat ze de namen Lana en Del Rey gewoon prachtig vond klinken, maar dat de namen niets met een actrice en automerk te maken hebben.

Ze bracht een debuutsingle uit op YouTube onder de titel Video games dat binnen een maand een miljoen hits trok en inmiddels op meer dan zeventien miljoen staat. Een boeking in oktober 2011 voor een show in Londen was binnen een half uur uitverkocht. In Nederland heeft Lana Del Rey opgetreden in Paradiso op 10 november 2011 waar ze acht nummers van haar album Born To Die uitvoerde. Daarnaast heeft ze in op 11 november 2011 in De Wereld Draait Door live haar single Video Games uitgevoerd.

Born To Die verschijnt als reguliere uitgave welke 12 tracks bevat, deluxe uitgave met 3 extra bonustracks en op vinyl als dubbel-lp.