Two Door Cinema Club

Two Door Cinema Club
Two Door Cinema Club

Informatie over de artiest

Two Door Cinema Club is een electropop-indierockband uit de Noord-Ierse plaatsen Bangor en Donaghadee. De band werd opgericht in 2007 en wordt vertegenwoordigd door het Franse platenlabel Kitsuné Music. Via deze maatschappij werd in maart 2010 het debuutalbum Tourist History uitgebracht.

Geschiedenis

Trimble en Halliday gingen samen naar school op de Bangor Grammar School. Ze ontmoetten Baird toen hij meisjes probeerde te versieren die zij kenden. De jongens bezochten regelmatig de Tudor Cinema, een lokale bioscoop. Toen ze nadachten over een bandnaam, wilden ze zich dan ook de Tudor Cinema Club noemen, maar door Hallidays verkeerde uitspraak van de naam van deze cinema ontstond de naam "Two Door Cinema Club". Na de oprichting van de band in 2007 kwam er langzaamaan steeds meer interesse voor hun muziek via hun MySpace. Hierop staakten ze hun universitaire opleidingen en begonnen ze muziek op te nemen in de studio. Aanvankelijk speelde de band met een drummer, maar toen deze vertrok, gingen ze verder als drietal en werden de drumgeluiden elektronisch. De ep Four Words To Stand On werd uitgebracht in januari 2009 en ontving positieve kritieken.

In juli 2009 begon Two Door Cinema Club met het opnemen van hun debuutalbum in de Londense Eastcote Studios. In september begon de band met het mixen van de plaat samen met Phillipe Zdar in zijn Motorbass-studio in Parijs. De tracklist van het album werd bekendgemaakt in januari 2010 in een interview met NME. Het album werd voorafgegaan door de singles Something Good Can Work, I Can Talk en Undercover Martyn.

Tijdens live-optredens wordt de band sinds eind 2009 ook weer vergezeld door een drummer (Benjamin Thompson); deze maakt echter officieel geen deel uit van Two Door Cinema Club.