Nobody beats the drum

Nobody beats the drum
Nobody beats the drum

Informatie over de artiest

In 2003 won Nobody Beats The Drum de Grote Prijs van Nederland in de categorie ‘dance’ wat insloeg als een meteoriet in onze aardkloot. Sindsdien is menig muziekliefhebber fan! Deze Utrechtse formatie knalt op boxen en beeldbuizen met hun energierijke muziek, beukende beats en eigenwijze beelden in binnen– en buitenland.

Nobody Beats The Drum bestaat uit DJ Sjam, VJ Rogier van der Zwaag en toetsenist – keyjay – Jori Collignon. Geen onbekende creatievelingen want DJ Sjam is ook wel bekend als DJ bij Zuco103 en Jori Collingnon trad op als toetsenist bij C’mon & Kypski. Bij laatstgenoemde act heeft NBTD regelmatig het voorprogramma verzorgd. Inmiddels beschikt Nobody Beats The Drum over een zeer kenmerkend, eigen geluid en dito uitstraling.

Vanaf maart 2008 ligt het debuutalbum ‘Beats Work’ van Nobody Beats The Drum in de winkels. Het album is uitgebracht op het label van 100% Halal en rockt als een gek. Er zijn invloeden te horen van dancestijlen als electro, maar ook rock en hiphop. Denk aan een briljante kruising van de Beastie Boys, Alter Ego, Daft Punk, Boys Noize, LCD Soundsystem en het Franse Ed Banger label. Dat de beats van Nobody Beats The Drum ‘werken’ bewijst het nummer ‘Quit your job’, voorzien van net zo’n vette videoclip.