Black Bottle Riot

Black Bottle Riot
Black Bottle Riot

Informatie over de artiest

Black Bottle Riot schreef hun tweede plaat in complete afzondering. Op de steile rotskusten van een winters Normandië sloten de bebaarde mannen zich in een landhuis af van de buitenwereld. Teruggeworpen op elkaar en hun muziek: Soul In Exile.

Drank en gitaren in diepzwarte nachtelijke sessies zorgden voor een divers tweede album.
Rauwer, intenser en en muzikaler dan eerst; van vooralsnog onbekende donkere sferen tot uitzinnige juke joint party anthems. Het besef dat het draait om nu leven, nu genieten. Zonder harde tijden zijn er geen goede tijden. En Black Bottle Riot is er de band naar goede tijden uitbundig te vieren.

Ze speelden het album live in met zo min mogelijk overdubs, waardoor je als luisteraar de chemie duidelijk terug hoort. De broederschap en strijd binnen Black Bottle Riot een zeldzame ‘band of brothers’ van vier dwarse, eigenwijze en tegendraadse ego’s zijn rechtstreeks op de plaat terecht gekomen. Compacte songs zijn het uiteindelijke destillaat van urenlange jams.

Black Bottle Riot leeft volgens hun eigen regels en maakt muziek voor en met elkaar.
Maar iedereen die de wilde naar whisky en bier ruikende white knuckle ride met ze mee wil maken is van harte welkom! Let’s roll!

Voor liefhebbers van stevige bluesy rock als Lynyrd Skynyrd, The Alllman Brothers Band, The Red Devils en Thin Lizzy.