De Kraaien

De Kraaien
De Kraaien

Informatie over de artiest

“Het Paard schudde op zijn grondvesten;
het is altijd feest met De Kraaien”
– 3 voor 12 –

“Er werd gesprongen, gedanst
en vooral genoten door het publiek”
– Maxazin –

Duister, gevaarlijk, uniek, hard, recht door zee en dit alles met een knipoog. Al sinds 2009 is Bernd Gansebev met zijn crew te zien bij de Nederlandse festivals en clubs. Ze bestormen de podia met keiharde beats en eigenwijze rauwe Haags teksten. De Kraaien zijn vooral bekend van de hit ‘Ik vind je lekker’. Hiervoor ontvingen ze in 2013 voor de verkoop van meer dan 10.000 singles een gouden plaat en werd uitgereikt in het ochtendprogramma GIEL van radio-dj Giel Beelen op 3FM. De videoclip werd in een korte tijd zo’n 6 miljoen keer bekeken op youtube (o.a. met een featuring van de Vlaamse zangeres en presentatrice Evi Hanssen).

Het gigantische succes van de met goud bekroonde plaat ‘Ik Vind Je Lekker’ werd opgevolgd door een aantal sterke tracks als: ‘Pechvogel’, ‘Ik Wil Met Je Sexen’, en hun cover van de wereldhit ‘Blurred Lines’, die De Kraaien veranderden in ‘Dat Gepijpzeik’.

Na de release van het album “Goud” in 2016 en de Ep “Rok & Rol Safari” in 2017 heeft Bernd Gansebev zich een tijd teruggetrokken en is in Berlijn (Duitsland) samen met producer Niels Zuiderhoek van YouGuysMusic (o.a. gewerkt met Kensington, Rondé , Roel van Velzen) gaan werken aan een nieuw geluid. Volwassen, persoonlijk, fris, krachtig en dansvloer vullend zijn toepasselijke woorden voor de nieuwe muziek en deze zal in de loop van 2019 worden uitgebracht.

De Kraaien live zien is en blijft een waanzinnige ervaring. Rookbommen, insane visuals, live musici, artist features, strippers of paaldanseressen. Het is elke show weer een verassing wat ze meebrengen. Maar één ding is zeker, de unieke show garandeert chaos van een hoog niveau en stilstaan is hierbij geen optie.