Epica
Epica

Informatie over de artiest

Wereldwijd 750.000 verkochte albums; 900 shows in 56 landen op alle continenten voor vele honderdduizenden bezoekers; in Midden- en Zuid-Amerika shows voor meer dan 3.000 bezoekers per show; in Europa meer dan 2.000 bezoekers per optreden; ruim 2,3 miljoen fans op Facebook; meer dan 100 miljoen views op YouTube; een uitverkocht jubileumconcert met live Hongaars koor en orkest in 2013 in het Eindhovense Klokgebouw voor 5.000 bezoekers uit alle windstreken; hoge posities in de (album) charts in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, België en Nederland; Buma ROCKS! Music Export Award 2015;

een eigen festival, EPIC METAL FEST in het Eindhovense Klokgebouw in 2015 (tweede editie dit jaar in oktober in 013 Tilburg en twee weken later de Braziliaanse editie in São Paulo); een prominente rol in de razend populaire Belgische TV-serie, Jani Gaat.

Treed binnen in de wereld van EPICA, één van de grootste muzikale exportproducten van Nederland. Wie denkt dat’s lands populairste symfonische metalband in zijn veertienjarige carrière inmiddels wel alles gezien en gedaan heeft, zit er faliekant naast: it’s only just begun!