Kevin
Kevin

Informatie over de artiest

Kevin de Gier a.k.a. Slowflowanimal (1994) heeft zijn eigen, unieke stijl van muziek maken. Zoals zijn alias al verklapt doet hij alles in zijn eigen tempo. De in Rotterdam geboren en getogen rapper van Nederlands/Britse afkomst, rapt voornamelijk in de verhalende vorm. Hij schetst met woorden een beeld van hoe hij het leven om zich heen ziet en over wat hij zelf meemaakt.

Vanaf jongs af aan droomde Kevin van een voetbalcarrière en speelde hij in zijn kindertijd al op hoog professioneel niveau bij Excelsior Rotterdam. Toen hij zestien was, begon Kevin zich af te zetten van dit droom pad en begaf hij zich vaker op straat om grenzen op te zoeken. Daar leerde hij een andere kant van zichzelf kennen die hem in de problemen bracht, maar ook energie en inspiratie gaf. In tegenstelling tot het bekende verhaal van een ‘artiest die ontdekt wordt’, liet Kevin niet lang op zich wachten en zorgde hij zelf voor zijn eigen ontdekking.

In 2016 bracht Slowflow zijn debuutsingle ‘Op De Block’ uit featuring Emms en in datzelfde jaar ook zijn debuut EP ‘Kleine Versnelling’. Na een dag stonden alle negen tracks in de Nederlandse Spotify Top 50. Zijn track ‘Waarom’ featuring Sevn Alias is inmiddels platina, alsmede ook andere releases die op zijn naam staan. Zo heeft hij voor o.a. de volgende tracks een platina en/of gouden plaat mogen ontvangen:

‘Beetje Moe’ (ft. Chivv & Lil Kleine), ‘Als Ik Je Niet Zie’ (ft. Yade Lauren), ‘Gordelweg’, ‘Langzaam’ (ft. Lijpe), ‘Ik Kom Je Halen’ (ft. Josylvio, Idaly & Spanker) en ‘Ietsjes Later’.

Één van Kevin z'n meest toonaangevende shows was op WOO HAH! Festival in 2017, waarna de rapper onder meer werd geprezen door 3voor12 voor zijn strakke optreden. In januari 2018 bracht hij het nummer ‘Niet Alleen’ met Emms uit als een voorproefje van z'n album 'Lente'.

Kevin luidde 2020 in met een legendarische 101Barz sessie, waarin hij met zijn kalme flows en verhalende lyrics rasechte hiphop laat horen. Dit was tevens de perfecte kickstart voor zijn meest succesvolle jaar tot nu toe. Voor maar liefst de derde keer op rij – na ‘Lente’ (2018), en ‘Vrij’ (2019) – wist hij opnieuw een nummer 1 album binnen te slepen met ‘Animal Stories’. Dit is overigens het eerste project dat de artiest heeft uitgebracht via zijn eigen gelijknamige platenlabel Animal Stories, in samenwerking met Noah’s Ark.

In 2021 zit Slowflow nog steeds in een grote versnelling – van zijn twee Edison Pop nominaties wist hij de award voor ‘Best Hiphop’ binnen te slepen en ‘Animal Stories’ (album) is platina gegaan met meer dan 150.000.000 streams. Ook bracht hij de waardige opvolger van ‘Kleine Versnelling’ uit, namelijk ‘Grote Versnelling’. Hiermee wist Kevin voor de vierde keer een nummer 1 positie te bemachtigen in de album charts. In dit album komt de groei en ontwikkeling van Kevin als persoon heel erg terug. Ook rijmen zijn flows keer op keer perfect met de producties van topproducers als Jordan Wayne, Spanker en Project Money. De release van ‘Grote Versnelling’ ging gepaard met een uitverkochte tour, een Slowflow Nightshop in Rotterdam en bevat hits als ‘Fisherman’ en ‘Samen’ met Yade Lauren. 2021 was hét jaar van Kevin, en zo wist hij ook vier FunX Awards mee naar huis te nemen: Artist of The Year – Male, Best Album, Best Single en Best Collabo.