Sandra van Nieuwland

Sandra van Nieuwland
Sandra van Nieuwland

Informatie over de artiest

Sandra van Nieuwland zingt pop/jazz platen in en schrijft muziekteksten. Ze verkreeg nationale bekendheid door haar deelname aan derde seizoen van de populaire tv-show 'The voice of Holland'. Na haar uitvoering van het nummer 'More' van Usher, wist zij alle coaches voor zich te winnen en koos voor Trijntje Oosterhuis.

Op 23 november 2012 schreef Sandra geschiedenis door in de Single Top 100 zowel de nummer 1 positie als de nummer 2 positie te behalen. Nog nooit eerder wist een Nederlandse artiest dit de twee bovenste posities tegelijk te bemachtigen. Een week later overtreft ze haar eigen record, door met 'Beggin' op de eerste positie binnen te komen en haar andere twee nummers op de tweede en derde positie in de lijst te hebben.

De eerste uitgebrachte single na 'The voice of Holland' was het nummer 'Venus' en kwam direct binnen op nummer 1 in de iTunes Top Single lijst. Haar album 'And More' was op iTunes wekenlang het best verkochte album.

Op dit moment is Sandra bezig met het schrijven van eigen songs en het ontwikkelen van haar tweede album dat uitkomt in het najaar van 2013. In januari 2014 start haar theatertour door heel Nederland.