Sevn Alias

Sevn Alias
Sevn Alias

Informatie over de artiest

Sévaio “Sevn Alias” Mook is inmiddels uitgegroeid tot één van de beste rappers die de Nederlandse scene ooit heeft gekend. Zijn carrière begon op zijn negentiende toen zijn eerste twee releases, ‘Ma3lish en ‘Kifesh’ in 2015 een gouden status bereikten. Zijn verfrissende sound waarin hij trap mixte met Arabische invloeden was enorm bepalend voor de Nederlandse hiphop in de jaren daarna. In ditzelfde jaar bracht Sevn Alias de single ‘Gass’ uit, die al snel een nummer één hit werd en vijf keer platina ging in Nederland. Deze single bleek de definitieve doorbraak voor Sevn – de plaat ‘Gate 16’ waar de track op stond, werd toen beloond met een Edison Award voor Best Hip Hop. Voor de debuut EP’s van Sevn die volgden, Twenty Four Sevn’, ‘Twenty Four Sevn 2’ en ‘Twenty Four Sevn 3’, ontving hij meerdere platina platen.

Sevn Alias’ debuutalbum ‘Trap Grammy’ kwam uit in 2016, samen met een uitverkochte concerttour en weer een platina plaat voor ‘Turnen’ met Kevin en Jairzinho. Het maken van hits zette hij door in 2017, waarin Sévaio een dubbele platina status ontving voor de samenwerking op de track ‘Tempo’. Later dit jaar ging de collab met voormalige boyband B-Brave, ‘One Night Stand’ óók nog drie keer platina.

In oktober 2017 bracht Sevn zijn tweede album ‘Picasso’ uit. De eerste single van deze plaat, ‘Patsergedrag’, bevatte twee grote andere artiesten, Lil Kleine en Boef en groeide dan ook uit tot de volgende nummer één hit en ging drie keer platina. Na het uitverkopen van nóg een album tour kreeg ook ‘Picasso’ een platina status.

2018 begon met de succesvolle oprichting van Sevn z’n eigen label 1OAK Entertainment. Het eerste project dat via dit label naar buiten kwam, was de volgende EP van Sevn Alias, ‘Oakinn’, waarin Sevn’s unieke trapsound zijn luisteraars terugbracht naar het begin van zijn carrière. Later dit jaar werd ‘Picasso’ opgevolgd door een nieuw album, ‘Recasso’. Dit album kreeg al snel een gouden status, met lovende woorden van meerdere muziekcritici. Ook kwam Sevn opnieuw samen met Josylvio op dit album, met de single ‘Mag Het Ff Lekker Gaan’, wat al snel beloond werd met een gouden plaat.

Tijdens de zomer van 2019, bracht Sévaio zijn vierde studio album ‘SIRIUS’ uit. Critici schreven over Sevn als een “hedendaagse poëet met fantastische lyricale structuren”. De hardwerkende rapper hield het hier echter niet bij en bracht later dit jaar de vierde editie van ‘Twenty Four Sevn’ uit. Met dit album bereikte Sevn voor het eerst in zijn carrière een nummer één positie in de Nederlandse album charts. Ook begon Sevn zijn visie uit te breiden richting het internationale muzieklandschap. Dit deed hij met een remix voor UK rapper Aitch van ‘Taste (Make It Shake)’. In het jaar dat volgde zette Sevn deze visie door met een remix van ‘Ain’tIt Different’ van Headie One met Stormzy en AJ Tracey. Ook was 2020 het jaar dat het album ‘IDALIAS’, waarop hij samen heeft gewerkt met Idaly, uitkwam. Bovendien bracht Sevn later in ‘20 zijn tiende solo-album ‘Bogey 4 The Win’ uit.

In 2021 veranderde het leven van Sévaio compleet. In zijn 25e levensjaar werd hij vader van zijn dochtertje Ayah. Hierover maakte hij een nummer, gelijknamig aan zijn dochter, wat één van de twintig nummers werd op zijn meest recente en elfde project, ‘Six Summers’. Sevn Alias is extreem getalenteerd en gemotiveerd als artiest en labeleigenaar, maar hij blijft zijn professionele en artistieke carrière naar hogere niveaus tillen. Naast het maken van hitsingles en albums heeft Sevn ook op een aantal van de grootste festivals van Nederland gestaan, zoals Lowlands, WOO HAH! Festival, Appelsap, Wish, Outdoor, Kingsland, Paaspop, Valhalla en TIKTAK. Ook was Sevn als acteur te zien in de drama/misdaad serie Mocro Maffia, die later werd gehuldigd met een Gouden Kalf voor Beste Dramaserie.