Suzan & Freek

Suzan & Freek
Suzan & Freek

Informatie over de artiest

Suzan & Freek vinden elkaar op de middelbare school, waar tijdens de muziekles de liefde voor muziek uitmondt in de liefde voor elkaar. Muziek is een hobby die steeds meer tijd in beslag neemt en vanuit hun basis in de Achterhoek groeit het aantal popzalen waar wordt opgetreden gestaag verder uit het land in tot aan de Randstad aan toe. De liefde voor elkaar en de liefde voor muziek blijven echter onverminderd groot.

Onder de noemer ‘De Minuut‘ wordt wekelijks een nieuwe cover op Facebook geplaatst, en dat blijft niet onopgemerkt. Een eigen versie van Don’t Let Me Down gaat zelfs wereldwijd viraal nadat The Chainsmokers zelf deze versie van hun liedje ontdekken en via hun social media delen, met meer dan een miljoen views tot gevolg. De Minuut met andere covers hebben hetzelfde effect. In totaal is de muziek van Suzan & Freek op Spotify al meer dan 40 miljoen keer beluisterd.

Naast twee eigen uitverkochte clubtours waren Suzan & Freek ook te zien op festivals als Paaspop, Sziget in Boedapest, Concert at SEA, Bierpop en Tuckerville.

Onlangs bracht het duo haar eerste eigen single uit: ‘Als Het Avond Is‘. De debuutsingle bereikt de nummer 1-positie in de Nederlandse Top 40 waar het momenteel nog steeds staat. Daarnaast wordt het liedje onder meer al bekroond met een gouden én een platina award en staat de teller op meer dan 20 miljoen streams. Ook in België is Als Het Avond Is momenteel een groot succes: het nummer is de hoogste nieuwkomer in de Ultratop 50 en is op elke Vlaamse radiozender te horen.

Een nieuwe, uitverkochte, clubtour staat gepland voor mei van dit jaar; gevolgd door diverse festivaloptredens en een theatertour dit najaar.