Traudes

Traudes
Traudes

Informatie over de artiest

TRAUDES zoekt de grens op tussen hiphop en (elektronische) pop, door krachtige zanglijnen te combineren met pure rap. De 7-koppige band staat garant voor strakke beats, sterke teksten, een overtuigende, groovy liveshow en heel veel energie.

Frontman en naamgever Benjamin Traudes speelt in verschillende formaties, voordat hij in 2013 de zangopleiding aan het Conservatorium gaat volgen. Daar ontmoet hij in 2015 medestudent en house producer Loek van der Grinten, die Benjamin vraagt de vocals voor een track in te zingen. De jam (beats van Loek, lyrics van Benjamin) die ze daarna spontaan besluiten op te nemen, wordt door hun omgeving met veel enthousiasme ontvangen: een muzikale samenwerking is geboren. Gitarist Cis Kroezen sluit zich aan, werkt de bestaande track verder uit en als trio nemen ze een aantal nieuwe demo's op. Met de komst van medestudenten Max Anglionin (toetsen), Frederieke Kroone (backing vocals), Elian van Buuren (drums) en Bas Veens (bas) is TRAUDES uiteindelijk compleet.

In maart 2017 tekent de band bij Sony Music Entertainment en neemt gezamenlijk de studiotracks op voor hun eerste EP: CRLS & GRLS (curls and girls), die in 2018 zal uitkomen.

De EP CRLS & GRLS bevat rauwe break-up verhalen tegen het decor van de stad Amsterdam: getuigenissen van de bandleden over donkere periodes van drank, drugs en vrouwen. In de track AMSTERDAM staat de stad symbool voor het meisje: hoe de stad waar je ooit van hield, haar charme heeft verloren en niet meer lijkt te zijn wat ze ooit was. De titeltrack CRLS & GRLS gaat over frustratie en payback time, Fck me over terugvallen en Back down juist over opkrabbelen. TRAUDES neemt je mee in de achtbaan van de
(verloren) liefde.

TRAUDES speelt in 2017 onder andere op Bevrijdingspop in Haarlem en doet mee aan de Popronde. Met een energieke liveshow zet de band elke zaal op zijn kop: TRAUDES is klaar om Nederland te veroveren.