Willem

Willem
Willem

Informatie over de artiest

Valsbezig uit bestaat uit vier 19-jarige jongens allemaal afkomstig uit Amsterdam Zuid-Oost met een Surinaamse achtergrond: Demirel Stuart a.k.a Demma VB,Reginio Terwijl Big2 druk bezig is met produceren gaat Willem in 2008 aan de slag bij TMF. Hier presenteert hij de programma's 'Willy de Stad Uit' en 'Kijk Dit Nou!'. In hetzelfde jaar verschijnt ook de 'Op Volle Toeren Mixtape', ter ondersteuning van de gelijknamige tour waarmee The Opposites, Dio en Flinke Namen door het land trekken. Samen winnen Willem en Big2 dat jaar ook nog eens een Zilveren Harp.


Maar ook kleine jongens worden groot. Na het succes van 'Begin Twintig' gaan in 2010 beide leden van The Opposites gespleten verder op de dubbelcd's 'Succes' (Willem) en 'Ik Ben Twan' (Big2). Initieel ging Willem als soloartiest aan de slag omdat Big2 op vakantie was, en Willem toch zijn creatieve ei kwijt moest. Hiervoor dook hij de studio in met het productiealbum dat het hele Kempi album 'Du Zoon' produceerde: SoundG8. De eerste sessies smaakten naar meer en het persoonlijke, muzikaal uiteenlopende album 'Succes' liet niet lang op zich wachten.


Uiteraard bestaan The Opposites nog steeds, maar Willem heeft wel bewezen dat hij als soloartiest ook zijn mannetje kan staan.