Zoë Tauran

Zoë Tauran
Zoë Tauran

Informatie over de artiest

Muziek loopt als een rode draad door het leven van Zoë Tauran. De 25-jarige zangeres met Molukse en Nederlandse roots komt uit een groot gezin, waar iedereen altijd met open armen wordt ontvangen en waar altijd muziek klinkt. Haar ooms speelden samen in een band, waardoor Zoë het muzikanten-leven met de paplepel ingegoten kreeg. Haar ultieme droom is dan ook om ooit met een eigen show en liveband in Paradiso te staan. Haar grootste troef: haar krachtige, soulvolle stem.

De carrière van Zoë Tauran

Zoë maakte vanaf haar zestiende deel uit van de meidengroep TP4Y (Too Pretty For You), waarmee ze in 2014 auditie deed voor Holland’s Got Talent. Deze auditie was zo ongelofelijk goed, dat het viertal gelijk een ticket kreeg voor de liveshows. Uiteindelijk leverde hun deelname TP4Y haar eerste platencontract op. Voor de succesvolle auditie bij Holland's Got Talent had Zoë Tauran al ervaring opgedaan bij een ander programma, namelijk The Voice Kids. In 2021 liet zij de stoelen van Marco Borsato en Nick & Simon draaien toen ze If I Ain't Got You van Alicia Keys zong.Daarna was ze al te horen als featuring artiest op tracks van CHO, Jonna Fraser en Bilal Wahib.

Solo carrière

Na een paar jaar stilte is het tijd voor Zoë’s eigen muzikale carrière. Haar carrière ontploft wanneer zij de track "Solo" primeurt op haar TikTok account. Meer dan 50 duizend video's worden er op de sound gemaakt. Wekenlang worden fans geteased met snippets en later laat ze weten dat Bilal Wahib een featuring heeft op het nummer. Een paar weken later mocht ze de gouden status ontvangen voor het nummer. En de Nederlandse zangers pakt gelijk door met haar nieuwe single "Gebruik Me". Wederom een samenwerking en ditmaal met niemand minder dan Frenna. Veel mensen valt iets op, ze heeft qua uiterlijk veel weg van de populaire influencer Monica Geuze. Ter promotie van het nummer neemt ze een video op met Monica, die meer dan 450 duizend views haalt.