George McCrae

George McCrae
George McCrae

Biografie

The King, de erkende Leider van de soul revolutie. George McCrae’s talent is groter dan dat van een eendagsvlieg. Zijn unieke stijl, zijn aantrekkingskracht en zijn gevoel voor perfectie hebben hem blijvende populariteit in meer dan 82 landen gebracht, al meer dan een decennium.

Talent bracht deze populaire artiest al op drie wereldtours met de criticasters op zijn hand en het publiek dat alleen maar om meer schreeuwde. George McCrae, de vernieuwer, was het speerpunt in de hele 'Miami Sound’, wat de nationale disco smaak werd. De plaat die de standaard zette voor elke popartiest die na hem kwam was Rock Your Baby. Zeker weten, DE plaat van 1974 voor de hele wereld. Dat ene nummer verkocht meer dan 52 miljoen exemplaren wereldwijd en daarmee werd het een van de best verkochte singles ooit.

De kracht die een superhit heeft om internationaal sterrendom te bereiken is nog nooit zo duidelijk geworden als bij George McCrae. Als twee na oudste van negen kinderen werd George geboren op 19 oktober 1944 in West Palm Beach, Florida. Hij was de zoon van een gepensioneerd politieagent en deed op 6 jarige leeftijd, zijn eerste zangervaring op in de kerk. Als tiener zong hij met de Roosevelt High School Glee Club en uiteindelijk richtte hij zijn eigen bandje op, ‘The Jivin’ Jets’. Hij ging in 1963 bij de marine. Eenmaal terug zong hij in clubs en lounges door heel Florida en na een aantal jaren van beschieden succes en een paar platen, wilde hij naar school om de politieopleiding te volgen.

Echter muziek was nog steeds zijn eerste echte liefde dus wilde hij het nog eenmaal proberen met een 'last shot'. Hieruit kwam Rock Your Baby. Het overspoelde de charts als een tsunami. Het is de 'McCrae Sound', glad….soulful….sensationeel Sinds zijn smash hit Rock Your Baby hem roem bracht in 1974, heeft George de wereld laten genieten van zijn hits.

Met twee platinum singles, twee platinum LP’s en veertien gouden platen, top muziek awards van over de hele wereld heeft deze enorm populaire zanger zijn talent bewezen.