Aswad
Aswad

Artist description

Na vijftien albums en twee decennia aktief zijn in de muziek scene, blijft Aswad een van Engelands meest geliefde reggae groepen. Het duo van Drummie Zeb (vocals and drums) en Tony Gadd (bass, keyboards, vocals), staan er bekend om bij de reggae fans door hun avontuurlijke fusie van stijlen gecombineerd zoals dancehall, funk, hip-hop en dub.

In 1988, Aswad kreeg international succes met hun reggae versie van Don't Turn Around, dat uiteindelijk terecht kwam op  #1 in de U.K. hitlijsten.

In 1994, verkreeg Aswad en grote groep nieuwe fans door het uitbrengen van het album Rise & Shine. Dit album leverde de groep hun eerste Grammy nominatie op voor Beste Reggae Album van het jaar. Het was een groot succes in o.a. Engeland en Japan. Ook leverde dit album weer een #1 hit op met het inmiddels bekende zomerse reggae nummer Shine.

De groep heeft daarna intensief getoured , van optredens in pakhuizen op diverse lokaties tot  aan het beroemde London's Royal Albert Hall en Montego Bay's Reggae Sunsplash, van West Afrika, Israel tot in Japan.

Nu is de legendarische Britse Reggae groep terug, met een splinternieuw album! Aswad's album is een rijke mix van alle muzikale genres, van pop en reggae, tot lover's rock en urban roots.