Haddaway

Haddaway
Haddaway

Biography

Het Muzikale team bestaat uit Dee Dee Halligan en Junior Torello. Haddaway heet eigenlijk voluit: Nestor Alexander Haddaway en werd geboren op 9 Januari 1965 in Tobago. Als popartiest, gelicenseerd aan Arista Records vanuit zijn Duitse Coconut Records /Logic Records. Haddaway scoorde een enorme hit door heel Europa met What Is Love in 1993, gevolgd door de bijna even grote hit Life.

Hij presenteerdt zichzelf als geduldig, tolerant, en hij heeft een gevoel voor logica. Nestor groeide op in de USA. Hij was erg verlegen en tijdens zijn jeugd stotterde hij. Nestor was een fan van The Beatles, The Police en Prince. Hij leerde zingen, dansen en trompet en gitaar spelen, voordat hij terugkeerde naar Keulen in 1987. Hier vond hij werk als zanger en danser. Hij heeft een diploma in marketing, zijn eigen business carriere (hij is een stylist en choreograaf), hij heeft zijn eigen modebedrijf (Energy) en tot 1994 managde hij zichzelf.

Hij vormde een band, Elegato, met keyboard player Alex Trime, voordat hij in 1992 aan solo werk begon met het productie duo Dee Dee Halligan en Junior Turello. Halligan en Turello zijn ook bekend als respectievelijk Tony Hendrik en Karin Hartmann en zijn samen de baas van het 'Coconut' platenlabel. Zij hebben eerder materiaal voor Bad Boys Blue, Chypnotic en the Hollies geproduceerd. Ondersteund door het productie talent en de songwrite expertise van Trime, Halligan en Turello, bereikte What Is Love, eigenlijk geschreven als ballad, uiteindelijk #2 in de UK charts in April 1993, #11 in de VS, #1 in Europa, en #1 bij MTV Europe.

Later bereikte Life goede chart resultaten, en verzekerde Haddaway's status als Europa's meest succesvolle solo artiest van 1993. Hij haalde #6 in de UK, #33 in de US, #1 in Europa, en #1 bij MTV Europe. Zijn debuut album bevat de stemmen van Lisa Noya, Elkie Schlimbach en Rena R. Otta als achtergrondzang. Het album bereikte de gouden status in Frankrijk en werd #8 in de UK charts in november 1993.

Haddaway, hoewel vaak vergeleken met de Euro-dance van 2 Unlimited en Cappella, is een meer dan ingewikkelde propositie. In 1994 scoorde hij weer met twee hits, I Miss You en Rock My Heart en begon hij aan zijn eerste Europese tour. Het tweede album, The Drive kwam uit in 1995.

De eerste release hiervan was Fly Away, #20 in de UK, #12 bij MTV Europe. De opvolger, Fire bereikte de top 40 in de UK niet. Who Do You Love uit 1998. 1998: de release van het derde album Let's Do It Now. 3 singles werden van dit album uitgebracht. What About Me, Who Do You Love en You're Taking My Heart. 1999: Een "Best Of" album werd gereleased. 2001: Haddaway is terug met een nieuwe single genaamd Deep en een album genaamd My Face, met 13 nieuwe tracks.

2003: Haddaway brengt de nieuwe single What Is Love Reloaded uit op het label Kontor. Wederom kwam er een album uit getiteld Overdrive.

In 2005 volgden de single Spaceman en het album Pop Splits. In totaal verkocht Haddaway meer dan 20 miljoen cd's. Naast zanger is Haddaway ook danser, stylist en Choreograaf.

In 2009 bracht hij met de succesvolle remixer KLAAS de nieuwste versie van zijn grootste hit What is Love 2009.