La Bouche

La Bouche
La Bouche

Artist description

Kijk uit naar Duitsland’s antwoord op de duo-revival, La Bouche, met D. Lane McCray Jr., typische jaren 90 sound met hun eigen inbreng van pop, dance, en een vleugje R&B.

La Bouche betekent De Mond in het Frans. Vernoemd naar de ”big mouth / grote mond” die zangeres Melanie Thornton had. De producers dachten niet dat 'The Mouth” een toepasselijke naam voor een dance-act zou zijn, dus besloten ze te gaan voor de Franse vertaling, La Bouche. De eerste single, Sweet Dreams (o la o la e), was begin 1994 een grote hit in Duitsland en Frankrijk. Deze single was o.a. te vinden op de soundtrack van de film ('Asterix & Obelix'). In de rest van Europa was het succes van deze single middelmatig.

De single die het meest succesvol werd was, Be My Lover. Dit werd een top 10 hit in veel landen, waaronder de UK, Holland, Duitsland en zelfs in de USA. Dit nummer werd geboren in 1994, maar in 1995 werd het pas door veel radiostations opgepikt. Tegen de tijd dat Be My Lover de Billboard Hot 100 bereikte was de derde single in Europa al uitgebracht genaamd Falling In Love. Falling In Love was compleet anders dan de eerste twee singles. Geen high energy eurodance track, maar een groovy R&B, soul track. Dit gaf de grote verscheidenheid in stijlen aan, die La Bouche voorstond. Ze maken niet alleen dance maar ook gevoelige ballads.

Na de release van Falling In Love werd het album Sweet Dreams uitgebracht. Het album is extreem veelzijdig, met uptempo dance tracks, groovy R&B tracks en zelfs ballads. Aan het einde van 1995 werd de remix van Sweet Dreams (de single) uitgebracht in Holland. Dit keer haalde het de Nederlandse hitlijsten en bleef daar een aantal weken in staan, maar had niet dezelfde impact als Be My Lover. Ondertussen tourde la Bouche door de USA. Overal waar ze kwamen ging het publiek door het lint. De krachtige vocalen van Melanie en de 'groovy raps' van Lane McCray maakte indruk op de Amerikanen.

I Love To Love was de volgende single, begin 1996. Het nummer werd geremixed voor de radio/video-release. Het werd iets langzamer gemaakt, er werden wat raps verwijderd en er werden wat nieuwe euro-nrg sounds toegevoegd. Forget Me Nots deed het niet erg goed in de hitlijst in Nederland. In sommige landen werd Forget Me Nots samen met I Love To Love uitgebracht als een B-Side single. Vermoedelijk hoopte La Bouche dat de club georiënteerde Forget Me Nots het goed zou doen in de Nederlandse hitlijsten, omdat wij (Nederlanders) de neiging hebben om veel clubmuziek te luisteren en te kopen! Het album All Mixed Up kwam uit in 1996. Zoals de titel doet vermoeden, bevat het remixen van hun grootste hits en een megamix. Het bevat ook Le Click: Love Is In The Air. Le Click is de naam van de band waar Melanie voor zong en Tonight Is The Night was hun eerste single.

Bolingo (Love Is In The Air). Dit was weer een enorme verandering van stijl. 1997. Bolingo (Love Is In The Air) werd alleen uitgebracht in Duitsland, maar vanwege een gebrek aan succes besloot La Bouche het niet in meer landen uit te brengen. La Bouche bracht wederom een single uit in February 1999. Duitsland was het eerste land waar S.O.S. in de winkels kwam. S.O.S. was de derde single van het album A Moment Of Love, die uit 1997 dateert! Niet veel dance acts releasen een single van een 2 jaar oud album, maar dat geldt niet voor S.O.S., die zeker een release waard was! Dus in April 2000, releaste La Bouche nieuw materiaal met de single All I Want. Op deze single wordt de vrouwenstem van La Bouche verzorgt door Natascha Wright. Lane McCray doet nog steeds de rap, met verve. De single werd geproduceerd door Frank Farian.

Melanie Thornton overleed door een vliegtuigongeluk op 24 November, 2001. Dit was 2 dagen voordat de nieuwe single en het album gereleased zouden worden. Op 29 April, 2002 bracht BMG Duitsland een album van La Bouche feat. Melanie Thornton uit. Dit album bevat de hits van La Bouche, de solo hits van Melanie Thornton, een videoclip van Sweet Dreams en twee nog niet eerder uitgebrachte nummers van La Bouche.

Lane McCray werkte aan zijn debuut solo album Naked Songs In The Key Of Love, die uitkwam in 2002. Op het podium neemt Dana Rayne nu de vrouwelijke helft van La Bouche voor haar rekening.