De Rooie Jager

De Rooie Jager
De Rooie Jager

Biografie

Hij sloot de grote tent van Zwarte Cross af, zegevierde op Paaspop en Lowlands en regeert al sinds 2005 op Speedfest Eindhoven: DJ De Rooie Jager. Waar het fenomeen uit Klazienaveen ook gaat, hij laat afgebroken feesttenten en uitgeputte, voldane mensenmassa’s achter door rock, happy hardcore, metal, schlager en de hits van onze ouders bij elkaar te gooien. Ieder intro is een verrassing, een aha-erlebnis en heel soms ook een provocatie als het een beetje duf dreigt te worden. Er staat wat op het spel immers: Het Feestje.

De Rooie Jager is al jaren resident DJ in de noordelijke poptempel Vera en het is ook daar waar hij tijdens het internationale evenement Eurosonic zijn eigen festival Jagersonic organiseert. Woeste bands als Peter Pan Speedrock en The Deaf speelden met Nederlandstalige artiesten als Frank en Mirella en Lucas en Gea. Rockers en liefhebbers van het levenslied vlogen elkaar in de armen en zongen net zo makkelijk Auf Der Axe mee als De Verzonken Stad.

Zo is het ook met een set van de Rooie Jager. Hij slaat bruggen en danst er dan overheen, of danst een pogo. Of een polonaise. Of de lampendraaidisco, als het Luv betreft. Zolang het maar soul heeft, zolang het maar gezellig is, zolang het feestje maar kan doorgaan.

De Rooie Jager is te boeken voor festivals en concerten, bruiloften en personeelsfeestjes. Uitvaarten kunnen in overleg geboekt worden. Als DJ of als avondvullend concept “De Rooie Jager Roodshow” met MC, live artiesten, confetti en een VJ. De Rooie wordt standaard geleverd met chauffeur/roadie/handlanger Chris, maar dat kost geen drol extra.

Een show van de Rooie Jager is gegarandeerd 100% Volendamvrij.