Bankzitters

Bankzitters
Bankzitters

Biografie

Sinds 2017 zijn Bankzitters bekend bij het grote Nederlandse publiek. De groep die vandaag de dag bestaat uit Milo ter Reegen, Koen van Heest, Robbie van de Graaf, Raoul de Graaf & Matthyas het Lam, hebben hun bekendheid te danken aan hun succesvolle Youtube carrière. In 2019 ontvingen ze hiervoor bij de Veed Awards de prijs voor de beste nieuwkomer.

Vervolgens begonnen ze als groep ook met het uitbrengen van muziek. ‘Niks’ en ‘Eenzaam’ kwamen allebei uit in 2019. Opgevolgd door ‘Zuipen Tot We Kruipen’ in 2020. De tracks waren succesvol, maar het écht grote muzikale succes is de jaren daarop ontstaan. Zo brachten ze in 2021 de tracks ‘Stapelgek’, ‘Baldadig’ en ‘Factureren’ uit. Het grootste muzikale succes volgde in 2022, met de release van het nummer ‘Je Blik Richting Mij’. De track stond wekenlang op #1 in de Spotify Charts en is inmiddels goed voor ruim 21 miljoen streams op Spotify, evenals 4,8 miljoen views op Youtube. Zo ontvingen hiervoor ook nog de prijs de ‘#4 Meest Beluisterde YouTube muziekvideo van Nederland in 2022’. Tot slot kwamen er aan het einde van het jaar maar liefst 3 nummers in de NPO Radio2 Top2000. Een een unikum voor deze lijst!

In 2023 kwamen ze met hun allereerste EP genaamd ‘Werelds’ bestaande uit 3 nummers: ‘Systeem’, ‘Bali’ en ‘Vrienden Voor Altijd’. De EP behaalde binnen 2 weken ruim 3.5M streams op Sporify.

Na dit denderende succes kwamen ze in 2023 met twee eigen stijf uitverkochten shows in Tivoli Vredenburg Utrecht, en hebben ze veel grote A-Festivals op de planning staan. Hoewel muziek niet de grootste ambitie is voor de heren, genieten ze wel van het plezier en succes dat het oplevert. Bankzitters komen live met een energieke show van 30 minuten vol met eigen hits!