Steffen Morrison

Steffen Morrison
Steffen Morrison

Biografie

Het muzikale genre van Steffen Morrison is een ode aan de soulmuziek van vroegere tijden. Zijn jongensjaren waren gevuld met warme klanken van de Amerikaanse muziek uit de jaren 50, 60 en 70.

Steffen Morrison trekt de aandacht van het publiek als hij in de halve finale staat van De Grote Prijs van Nederland. Vanaf dat moment gaat Steffen geleidelijk door op weg naar het grote succes en laat hij een goede indruk achter daar waar hij zijn muzikale talenten laat zien.

Zijn warme en herkenbare stem onderscheidt hem van vele andere artiesten en de energie en kracht die hij op het podium laat zien tijdens live optredens trekken de aandacht van wereldberoemde artiesten als Joss Stone en Raphael Saadiq, voor wie hij in het voorprogramma staat tijdens hun concerten in Nederland. Ook het sportmerk Reebok heeft Steffens track ‘Shake It” in 2010 gekozen voor een internationale campagne.

Zijn album “Revealed” wordt in 2011 genomineerd voor een Edison Publieksprijs. Hij werkt voor zijn album samen met Brian “Big Bass” Gardner, die eerder ook met artiesten zoals Prince, 2Pac, Blondie en Michael Jackson samenwerkt.