I Am Aisha

I Am Aisha
I Am Aisha

Biografie

Als dochter van Jetty Weels, één van de zangeressen van de populaire zangroep uit de jaren 80 MaiTai, is muziek er bij Aisha, geboren en getogen in Amsterdam, met de paplepel ingegoten. Het kon daarom niet uitblijven dat zij zelf ook een muzikale carrière zou gaan vervolgen.

Na een periode van verschillende talentenjachten en studiosessies ontmoette ze de voormalige manager van George Michael, Donavon Nelson in 2003. Onder zijn leiding startten ze de pop girlgroup ‘LaliQ’ en werkten ze o.a. met de producers van de Sugababes en met de Nederlandse producers Antoon Tolsma en Terence ‘Tye’ Esajas. De groep dreigde uit elkaar te vallen en Aisha besloot er voortijdig uit te stappen om zich te kunnen storten op haar solo carrière. Aisha ontdekte het gemis van vrouwelijke muzikanten binnen de Nederlandse hiphop scene en begon zich te richten op Nederlandstalige songwritings en featurings in deze scene. Dit leidde tot samenwerkingen met o.a: Reverse, The Opposites, Jayh, Rotjoch, Keizer en vele andere.
In haar eigen gebouwde studio in haar woonkamer in Diemen is Aisha hard aan het werk. Ze schrijft haar nummers zelf en daarom is haar debuut EP een heel oprecht en persoonlijk project. De EP is Nederlandstalig waarbij Aisha pop, hiphop en r&b mengt in combinatie met haar sprankelende persoonlijkheid en eigen gevoel voor stijl… this girl will rock the scene… watch out for her!