Krystl

Krystl
Krystl

Informatie over de artiest

Krystl tekende in 2009 haar eerste platencontract bij Universal Music.  Haar carrière maakte vervolgens in 2010 een vliegende start door het succes van haar eerste hitsingle Golden Days, die ook te horen was in een Martini reclame.  In 2011 won Krystl een Edison voor Beste Nieuwkomer, een 3FM Award en een Buma Award. Inmiddels heeft ze twee solo albums uitgebracht met daarop succesvolle radio singels als Bottles, Fool For You, Golden Days en Circles.

Krystl deed verschillende clubtours en theatershows, speelde op festivals als North Sea Jazz en Concert at SEA en zong duetten met Marco Borsato en BLØF.

In 2017 kwam haar elektronische single Losing My Head uit. De song werd op de dag van uitkomen meteen bekroond tot NPO Radio 2 Top Song. Krystl’s kerstsingle Wonderful Time, uitgebracht in hetzelfde jaar, stond op nummer 2 van de meest gedraaide Nederlandse kersthits en werd meer dan 1,5 miljoen keer op Spotify beluisterd. In november 2020 bracht de zangeres de popballad A Good Year Without You uit.

Naast haar solocarrière startte Krystl in 2017 een nieuw country/pop trio: The BlueBirds (Elske deWall, Krystl & Rachèl Louise). Het bleek een succes; ze traden op in het voorprogramma van Sting, speelden meerdere succesvolle club- en theatershows en brachten een album genaamd Sisters uit. Ze waren geregeld te zien in tv-programma’s als RTL Late Night en verkochten de grote zaal van Paradiso in drie dagen uit.

Vanaf 2021 zijn The BlueBirds een collectief geworden waarin Krystl en Rachèl Louise de leiding hebben als vaste ‘Birds’. Op 8 oktober 2021 kwam hun tweede album Great Big World uit, waarop samenwerkingen met o.a. Kris Berry, Janne Schra, Leonie Meijer, Hadewych Minis & Birgit Schuurman te horen zijn.

Krystls nieuwe album “Good For You, Good For Me” kwam eind 2022 uit en werd gevierd met een tourt langs een reeks mooie intieme locaties door het land.