Rob Dekay

Rob Dekay
Rob Dekay

Artist description

Singer-songwriter Rob Dekay (31) maakt eigenzinnige, Nederlandstalige en soulvolle country-pop. In 2016 verscheen zijn debuutplaat “Alles Gaat Voorbij” waarbij hij een hand had in alle facetten van de release. Van het schrijven, opnemen en produceren van de liedjes tot aan het maken van het artwork en het bedenken van de videoclips. Op het album zijn duidelijk folk- en country-invloeden te horen met banjo en mandoline als hoofdrolspelers. 

De liedjes van Rob blijven eigentijds en poppy in het gehoor liggen. Zijn teksten laveren moeiteloos tussen grote en kleine vraagstukken maar zijn altijd met de pen van een poëet geschreven. Er huist een oude ziel in het lichaam van deze dertiger die met zijn opvallende tatoeages en hoed voor het podium lijkt te zijn geboren. Hij heeft er dan ook geen alledaagse weg op zitten. Rob stopte op zijn vijftiende met school en is gaan werken voor de kost; van stratenmaker tot vuilnisman. Zijn vrije tijd werd volledig opgeslokt door zijn grote liefde muziek en het waren zijn beste vrienden die hem aanspoorden om dan ook helemaal voor de muziek te kiezen. En zo geschiedde. 

Na samenwerkingen met Akwasi, aan wiens soloalbum Rob een grote bijdrage had, en Dio met wie hij op alle grote festivals van Nederland speelde, was het tijd voor het waarmaken van zijn eigen ambities. De release van “Alles Gaat Voorbij” mocht rekenen op lovende reacties van zowel luisteraars als de media. Als graag geziene gast bij De Wereld Draait Door maakte Rob indruk met zijn versie van “Testament” van Bram Vermeulen, een persoonlijke held van Rob. Ook mocht hij rekenen op de waardering van vakbroeders als Ed Struijlaart en Peter Slager met wie hij samen de titelsong van de romantische komedie “Weg Van Jou” schreef. De single bracht Rob onder de aandacht bij een nog breder publiek en leidde tot zijn eerste goedbezochte clubtour.

Na uitstapjes als de kerstsingle “Het Vuur Moet Hoger” in 2017 en “Tevreden” dat begin 2018 uitkwam als ode aan zijn woonplaats Deventer komt Rob Dekay dit najaar met de nieuwe track “Vol Van Elkaar”. Het is de eerste single van zijn tweede studio-album dat in de loop van 2019 zal verschijnen.

(okt 2018)