Rolf Sanchez

Rolf Sanchez
Rolf Sanchez

Biography

Rolf Sanchez is op dit moment het grootste en meest succesvolle exportproduct van Nederland op het gebied van Latin muziek. Met niet minder dan drie nummer 1 posities in de US Billboard “Tropical Songs” chart, twee nominaties in categorie beste nieuwkomer en beste act voor “Premio Juventud”
en “Premios Nuestro” en vele uitverkochte shows in Midden-en Latijns-Amerika is hij vastberaden
om zichzelf verder te vestigen als een wereldwijd succesvolle popartiest.

Nadat de King of Dutch Latin in 2019 terugkeerde uit de VS werd hij onder een breed publiek geliefd door zijn succesvolle deelname aan het populaire televisieprogramma “De Beste Zangers van Nederland”.

Uit dit programma kwam voort het nummer “Pa Olvidarte”, een duet samen met Emma Heesters die de hoogste stijger in de hitparade werd en binnen drie weken in de top 5 belandde. Tevens was het op dat moment de hoogst genoteerde Neder ands- Spaanstalige nummer ooit in de Top 40. Het duet hield 12 weken stand op de nummer #2 positie in de Top 40 en heeft inmiddels de dubbele Platina
status bereikt!

In juli 2020 lanceerde Rolf zijn single “Más Más Más” en breekt zijn vorig record door de nummer #1 positie in de Nederlandse Top 40 te behalen en scoort daarmee de hoogst genoteerde NederlandsSpaanstalige hit ooit in Nederland. In de opvolgende weken behaalde hij eveneens de hoogste positie op alle andere hitlijsten waaronder: Spotify Top 50, Streaming Top 40, Nederlandse Shazam, Radio
538 Top 50 en de Dutch Single Top 100.

Door zijn warme en open karakter is Rolf een graag geziene gast bij Radio en TV stations en heeft Rolf in Juni 2021 wederom een gouden plaat mogen ontvangen voor zijn meest recente solo single ‘Ven
Ven’. Om de zomerse sferen zoals wij gewend zijn vast te houden heeft Rolf de studio gedeeld met het trio van Kris Kross Amsterdam waarmee hij in Juli 2021 het nummer “Increíble” heeft uitgebracht. Increible is op dit moment al te vinden in de Nederlandse Top40 en stijgt wekelijks in de muziek charts, ook Youtube, Spotify en ook op de overige platformen is Increíble niet meer weg te denken!
Rolf Sanchez treedt op met zijn eigen band The Latin Society en is een authentiek muziek fenomeen
die je wegblaast met zijn vocale kunsten, kan laten dansen alsof je echt van die Latin heupen hebt en zoals Rolf zelf altijd zegt, “Meenemen in een rollercoaster vol emotie”

Nadat de King of Dutch Latin in 2019 terugkeerde uit de VS werd hij onder een breed publiek geliefd door zijn succesvolle deelname aan het populaire televisieprogramma “De Beste Zangers van Nederland”

Uit dit programma kwam voort het nummer “Pa Olvidarte”, een duet samen met Emma Heesters die de hoogste stijger in de hitparade werd en binnen drie weken in de top 5 belandde. Tevens was het op dat moment de hoogst genoteerde Nederlands- Spaanstalige nummer ooit in de Top 40. Het duet hield 12 weken stand op de nummer #2 positie in de Top 40 en heeft inmiddels de dubbele Platina status bereikt!