Jaziah

Jaziah
Jaziah

Biografie

Jaziah heeft een hele diverse muzieksmaak en draait dan ook een brede mix van Hip Hop & Soul tot Disco, House en Electro. Jaziah is in 1977 geboren en getogen in Amsterdam. Zijn interesse in muziek begint al vroeg wanneer hij als 7 jarig jongetje begint met drummen.

Jarenlang waren hij en zijn drumkit onafscheidelijk, totdat Jaziah op zijn 17e zijn eerste draaitafels kocht. Zijn natuurlijk talent voor mixen en scratchen ontwikkelt zich snel. Al gauw stond Jaziah op kleine feesten en clubs in Amsterdam te draaien.

Dingen veranderen wanneer Jaziah in 2001 gevraagd wordt voor een gig in het verre Venezuela. Deze gig zou zijn leven veranderen. Op dat moment veranderde de hobby in een beroep. DJ-en en produceren werd, en is nog steeds, zijn roeping.

Vanaf 2001 draait Jaziah in grote clubs en gigs in Nederland en buitenland. Clubs als Paard van Troje, Panama, Jimmy Woo, Paradiso, Le Paris (Parijs), Carpe Dime Lounge (Barcelona), Luux (Copenhagen), Supperclub (Istanbul) The Box (New York) worden zijn nieuw speelterrein. Maar Jaziah vertoonde zijn kunsten ook op concepten als Dirty Dutch, Mysteryland, Extrema Outdoor, Pleasure Island Festival Sencity (Kaapstad).

Wanneer Jaziah opgemerkt door niemand minder dan Tiësto, een van ’s werelds grootste, krijgt hij residentie in CINEAC. Tiësto noemt Jaziah als een van Hollands meest getalenteerde DJ. In 2008 wordt Jaziah ook resident bij Nederlands no.1 House feest; Ex Porn Star. Hierdoor stijgt zijn DJ carrière naar nieuwe hoogten en wordt Jaziah één van de bekende namen in de Nederlandse scene.

Gelijktijdig werkt Jaziah ook aan zijn carrière als producer. Na muziek geproduceerd te hebben voor televisie en theatershows, is hij nu klaar om de wereld kennis te laten maken met zijn eigen geluid. Een geluid waarin de diversiteit van zijn DJ sets terug te horen is op een muzikale manier.