Digitzz

Digitzz
Digitzz

Biografie

Digitzz is een Nederlandse rapper met Amerikaans bloed. Met ‘The Jam’ scoort hij solo zijn eerste Engelstalige hit.

Als kind van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder, tweetalig opgevoed, is de taal voor hem een tweede natuur. Hij kon ook niet anders, na te zijn gegrepen door Snoop Dogg’s album Doggystyle (1993).

De afgelopen jaren was Digitzz actief met enkele losse releases als onderdeel van het collectief Nouveau Riche. Hij benadrukt dat die vriendschap niet voorbij is. “Dat blijft gewoon. Ik heb veel muziek liggen met Boaz van de Beatz.”

In oktober 2013 tekent Digitzz bij Top Notch waar hij The Good Stuff EP uitbrengt. Daarop staat onder andere de hit ‘The Jam’ die hij schreef met goede vriend Mr. Probz. De producties op de EP zijn van de hand van Soulsearchin’, Laffree, Bats & Hammers, Ben Jur en Tobi Carter. Alle tracks op de EP zijn het afgelopen jaar gemaakt.

“Ik ga zeker werken aan een album, maar met deze sound vond ik dat het eerst tijd was voor een nieuwe introductie. Het voelt ook echt weer als een nieuw begin, ik ben weer die rookie en wil me bewijzen. Ik heb grote ambities, maar begin nu met dit en ga hard werken om zoveel mogelijk te laten zien.”