Dio
Dio

Biografie

Dio is een jonge, frisse, gewaagde mc die je leerde kennen van gastcoupletten op de hits ‘Dom, Lomp & Famous’ van The Opposites en ‘Stuk’ van The Partysquad.

In 2008 tekende hij bij het label TopNotch. Zijn eerste eigen studioalbum ‘Rock-’n-Roll’ verscheen later dat jaar en werd meteen omarmd. Giel Beelen noemde het zelfs ‘het beste hiphopalbum van 2008′. Samen met Sef en wijlen The Madd bracht het album hits als ‘Baby’, ‘Aye’ en ‘Tijdmachine’.

Een succesvolle albumtour volgde met als hoogtepunt een overvolle Alpha tent op Lowlands, twee jaar na de de release. Daar brak Dio compleet de tent af met onder andere Flinke Namen, The Opposites én Go Back To the Zoo als backing band.

In januari 2012 was Dio te zien als kandidaat in het AVRO-programma ‘Wie is de Mol?’  Daarnaast was hij te zien in ‘Ali B Op Volle Toeren’, waarin hij een eigen versie maakte van de George Bakers hit ‘Una Paloma Blanca’. George maakte op zijn beurt een nieuwe versie ‘Tijdmachine’. Op muzikaal vlak bracht Dio een cadeau voor zijn fans, de ‘Computerliefde EP‘. De EP was een samenwerking met producer Reverse en werd als free download aangeboden.

In de zomer van 2012 is Dio’s tweede studio-album ‘Benjamin Braaf’s Festival’ uitgekomen. Het gehele album is geproduceerd door Sir OJ en bevat featurings van o.a. Sef en Hadewych Minis. Het nummer ‘Dansen in Jou’  is de eerste single van het album, opgevolgd door het zeer aanstekelijke ‘Ze Houdt Van Me’.