Laidback Luke

Laidback Luke
Laidback Luke

Artist description

Laidback Luke is geboren in Manila (Filipijnen) op 22 Oktober 1976. De eerste keer dat Luke geconfronteerd werd met het maken van elektronische muziek was bij een vriend die een Amiga computer had. Hij liet Luke zien dat je muziek kon maken met stukjes uit andere nummers. Toen realiseerde Luke zich dat hij zijn eigen muziek wou gaan maken.
Hij werd ontdekt door Dobre (Bekend van “The Good Men”, “Chocolate Puma ”, “Klatsch”en “Zki en Dobre”, na het opgeven van een demo op een schoolfeest. Op zijn achttiende jaar had Luke zijn eerste platencontract.
Op party’s kreeg Luke zijn inspiratie voor zijn nummers. Hij is een fan van de “funky hard Chicago House sound”. Hij maakte onder andere de klassieker “Act The Fool”.
Het nieuwe album van Laidback Luke is minder house-gericht en gaat meer naar de pop toe. Een voorbeeld hiervan is de succes-single “Popmusic”. Luke was uitgekeken op de house en gaat een meer muzikale richting op. Het resultaat is zijn nieuwe album “Electronic Satisfaction”.
Hij staat hoog aangeschreven op de internationale housekaart en zijn platen worden gedraaid door DJ’s als Basement Jaxx, Armand van Helden en Groove Armada.