Tabitha

Tabitha
Tabitha

Artist description

Kwetsbaar durven zijn en van jezelf houden. Het zijn belangrijke thema’s in haar muziek, maar ook in het leven van Tabitha. Dat haar fans bewondering hebben voor het feit dat ze zichzelf is en daardoor geïnspireerd raken om ook meer zichzelf te zijn, is dan ook wat haar drijft. Met deze mentaliteit bereikt ze steeds meer mensen en was Tabitha met 300 miljoen Spotify-streams de meest gestreamde zangeres van 2019. Haar single Hij Is Van Mij met Kris Kross Amsterdam, Maan en Bizzey was de meest gestreamde singel in dat jaar. In 2020 deed Tabitha mee met het tv-programma ‘De Beste Zangers’ en bracht ze haar debuutalbum ‘Hallo Met Mij’ uit. Dit album heeft de gouden status bereikt en werd bekroond met een Edison nominatie.

 

Het album staat voor een nieuw hoofdstuk in haar carrière, waarin het grote publiek van Nederland kennis maakt met de muziek van Tabitha. Het is het resultaat van haar muzikale zoektocht van de afgelopen jaren en het is naar eigen zeggen een heel muzikaal album dat muziekgenres zal overstijgt. “Het doel was een tijdloze popplaat te maken waar iedereen inspiratie uit kan halen om het beste in zichzelf en anderen naar boven te halen.”

 

Tabitha groeide op in een gezin met een oudere broer en zus, die haar van jongs af aan steunden in haar muzikale carrière. Sinds ze als jong meisje een rol in een videoclip kreeg, was Tabitha vastberaden haar stem te laten horen. Ze volgde muziekopleidingen en besloot op haar eenentwintigste naar Londen en daarna naar Los Angeles te verhuizen om zichzelf muzikaal te ontwikkelen. Hier leerde ze een belangrijke levensles: ze hoefde niet ergens anders te zijn om gelukkig te worden. Toen ze zich realiseerde dat Nederland haar thuis is en ze in haar moederstaal haar boodschap het beste kan overbrengen, kreeg Tabitha in Nederland echt voet aan de grond.

 

Tabitha ontwikkelde zich met twee ep’s en solo-hits als Het Spijt Me Niet en Ai steeds verder als zangeres én als songwriter van popmuziek. Zo schreef ze ook vele nummers voor andere artiesten, onder andere Blijf Bij Mij voor Ronnie Flex en Maan. De kracht van haar nummers schuilt in het bedenken van een rotsvaste melodie en sterke teksten waarin fans zichzelf kunnen herkennen. Vaak gaat het over zelfliefde, onafhankelijkheid en voor jezelf opkomen, maar ook dankbaarheid en genieten van het leven spelen een belangrijke rol.

 

Dat Tabitha niet bang is de daad bij haar eigen woord te voegen, bleek toen ze met Het Spijt Me Niet haar eerste single in eigen beheer uitbracht. Het bleek het startschot voor de volgende fase in haar muzikale carrière waarbij ze ook alleen nog shows samen met haar band besloot te doen. Tijdens de optredens valt alles samen: haar kwetsbaarheid, de hits en haar ijzersterke manier van performen. Inmiddels heeft ze verschillende uitverkochte tours langs de poppodia gedaan met als hoogtepunt twee keer de grote zaal van Paradiso.