Tom Tukker

Tom Tukker
Tom Tukker

Biography

Eigenlijk hoef je maar twee dingen te weten over Tom Tukker, hij is extreem muzikaal en super sympathiek. De rest is bijzaak. Maar niet oninteressant. Tom groeide op aan de rand van Hilversum, dicht bij het bos. Al vroeg wist hij de stilte te waarderen en nog steeds ontvlucht hij regelmatig de hectiek. In maart 2017 brengt Tom Tukker de in IJsland geschreven EP ‘Rain Is Gone’ uit, waarmee hij zich als 3FM Talent in de kijker weet te spelen. Een succesvol jaar vol optredens volgt. Zo is Tom Tukker het afgelopen jaar één van de meest geboekte artiesten van de Popronde, waar hij met zijn band meer dan 25 podia aandeed. Ook stond de formatie in het voorprogramma van onder andere Miss Montreal en BLØF. Eerder speelde Tom met leden van Bungalow in Mondae, een voormalige 3FM Serious Talent act.

Voor zijn nieuwe single ‘Head Up High’ trok Tom voor het eerst samen met zijn volledige band de studio in samen met producer Stephane Misseghers. Stephane is bekend als drummer van dEUS en Soulwax en producer van o.a. Horses on Fire en St. Grandson. Het resultaat is een overtuigende dansbare popsong met de voor Tom kenmerkende lichte rand van diepzinnigheid. Het is een liedje waarin Tom zijn visie over ons dagelijks leven doorschemert, een verhaal dat vertolkt wordt aan de hand van sterke melodieën, dromerige elektronica en stevige bas. ‘Head Up High’ vertolkt hoe het dagelijks leven aan ons voorbij trekt; werk, feestjes, vrienden. Een kritische ode aan de hectiek van de grote stad en de verwachtingen die we onszelf opleggen. De eeuwige strijd om hierbij het hoofd boven water te houden.

Head Up High is geïnspireerd door de sounds van de jaren 80 en 90. Analoge synths, catchy en dansbaar, met een stuwende baspartij en een volle sound. Denk aan Thomas Azier, Imagine Dragons en Simple Minds. James Lewis, bekend van zijn eerdere samenwerkingen met o.a. Arctic Monkeys, Cee Lo Green, Rudimental, Charlie XCX en Matt Corby, heeft de mix voor zijn rekening genomen.